Guardian Angels

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Organisasjonens grunnlegger Curtis Sliwa, med dens antrekk.

Guardian Angels er en internasjonal trygghetsorganisasjon i 60 byer over hele verden. Organisasjonen ble grunnlagt i New York City i 1979 av Curtis Sliwa og fungerer nå i hele USA samt Canada, Europa, Sør-Afrika, Brasil, Japan, Filippinene og New Zealand.

Sliwa grunnla Guardian Angels for å bekjempe utbredt vold og kriminalitet på New Yorks undergrunnsbane. Organisasjonen gav opplæring til medlemmene for å kunne foreta borgerarrest hvis de var vitne til alvorlig pågående kriminalitet. Dette fremkalte både lovord og offentlig kritikk.

Medlemmene er lett gjenkjennelige med sine røde bereter og røde jakker, eller med hvite t-skjorter med organisasjonens logo.

Organisasjonen fokuserer nå på kriminalitetsforebygging gjennom oppbygging av lokalsamfunn, utdanning, seminarer på skoler og programmer for samfunnshus og lokalt næringsliv. De tradisjonelle trygghetspatruljene fortsetter over hele verden.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

organisasjonstubbDenne organisasjonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.