Gressvik BMX-klubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gressvik BMX-klubb (stiftet 10. juni 1986) er en norsk BMX-klubb fra Gressvik. Kjell Stuerød har vært leder i Gressvik BMX-klubb siden 2002.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Det begynte med at far og sønn Møklegård fikk låne et stykke jord av kommunen rett ved siden av Sportssenteret (nå er det bygget eldreboliger på den tomta). Det ble laget en enkel liten BMX-bane som ungene kunne trene på. Første stevnet hvor klubbens medlemmer deltok var i Göteborg 6-7. september 1986. Det har rent mye vann i Glomma siden den gang, og skikkelig sving på sakene ble det først da klubben fikk tildelt ny tomt av kommunen.

Ny bane og eget klubbhus ble oppført på dugnad, med økonomisk støtte fra Tippemidlene. For å bedre klubbens økonomi har klubbhuset vært utleid til privat barnehagedrift, men klubben har hele tiden kunnet bruke huset til møtevirksomhet og ved stevner. Banen har blitt regelmessig oppgradert, og senest med steinsetting av alle doseringer. Den holder internasjonal standard, og egen tribune gir fin utsikt til rytterne. Banen er ca. 400 meter lang, og ligger flott til med utsikt til Glomma.

Våren/sommeren 2003 ble ett nytt og mindre klubbhus bygget. Det nye klubbhuset har innebygget speaker-paviljong på taket. Vinteren 2008/09 ble tribuneanlegget utbedret, samtidig som det ble bygget tak over kioskområdet. Det er også bygget nytt sekretariat. Våren 2009 ble det kjøpt en plasthall, 15x42 meter, som klubben høsten 2009 fikk tillatelse av Fredrikstad kommune til å reise. I denne skal det lages innendørs BMX-bane. Dette vil være med på å heve BMX-sporten på Østlandet.

Ny startbakke og treningsbane ble bygd i 2023.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]