Gilligan's Island

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Gilligan's Island
Generell informasjon
Sjanger Situasjonskomedie
Nasjonalitet USA USA
Sesonger 3
Episoder 98
Lengde 25 min. min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende Bob Denver
Alan Hale jr.
Jim Backus
Natalie Schafer
Tina Louise
Russell Johnson
Dawn Wells
Bak kamera
Skapere Sherwood Schwartz
Sending
Periode 26. september 1964 (1964-09-26)4. september 1967 (1967-09-04)
TV-kanal CBS
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Gilligan's Island er en amerikansk situasjonskomedie skapt og produsert av Sherwood Schwartz, og opprinnelig produsert av United Artists Television.

Serien handler om sju mennesker, med ganske ulike personligheter, som må overleve på en øde øy etter å ha vært i en båtulykke. De fleste episodene omhandler konfliktene mellom rollefigurene, samt deres mislykkede forsøke på å komme seg bort fra øyen. I hovedrollene spilte Bob Denver, Alan Hale jr., Jim Backus, Natalie Schafer, Tina Louise, Russell Johnson og Dawn Wells. Serien varte i tre sesonger, og ble sendt på CBS fra 26. september 1964 til 4. september 1967. Den ble opprinnelig sponset av Philip Morris & Company og Procter & Gamble.

Serien består av 98 episoder. Den første sesongen, som består av 36 episoder, ble spilt inn i svarthvitt. Disse episodene ble senere farget da serien gikk i reprise. De resterende to sesongene, på til sammen 62 episoder, samt de tre TV-filmene som fulgte serien ble spilt inn i farger. I den originale serien ble det brukt latterboks, men dette ble ikke brukt i filmene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.