George Taylor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
George Taylor
Født1716Rediger på Wikidata
Irland
Død23. feb. 1781[1][2][3]Rediger på Wikidata
Easton
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetIrland
USA
Kongeriket Storbritannia
GravlagtPennsylvania
Signatur
George Taylors signatur

George Taylor (født 1716, død 23. februar 1781) var en av delegatene som signerte den Amerikanske uavhengighetserklæring som en representant for delstaten Pennsylvania.

I dag er hans tidligere hjem, George Taylor House som ligger i Catasauqua, Lehigh County i Pennsylvania, et nasjonalt historisk landemerke som eies av bydelen Catasauqua. Taylor ble født i Irland og innvandret til de amerikanske koloniene da han var 20 år gammel, og kom frem til Philadelphia i 1736. Nesten ingenting er kjent om George Taylors liv før hans ankomst i Philadelphia i 1736, men det er generell enighet om Nord-Irland (muligens Ulster) er hans fødested.

Han var sønn av en protestantisk prest og i USA begynte han å arbeide som regnskapsfører. I 1742 giftet Taylor seg med Ann som var enke. I 10 år var Taylor ansvarlig for to jernverk frem til sønnen, Samuel, til den tidligere eieren nådde myndig alder i 1752, og da overtok sønnen eierskapet av fabrikkene i henhold til betingelsene i hans fars testamente. Taylor kjøpte 331 hektar (1,34 km²) i det som i dag er bydelen Catasauqua i Pennsylvania. På denne tomten bygde han en imponerende toetasjes steinhus i som hadde utsikt over Lehigh River. Huset stod ferdig i 1768, men kort tid etter at Taylor flyttet inn, døde hans kone Ann. Taylor fortsatte å bo i dette huset for de neste årene, og for en tid, brukte han halvparten av eiendommen til oppdrett.

I 1776, to år etter å ha flyttet tilbake til Durham, solgte han gården. To århundrer senere, den 17. juli 1971 ble dette huset utpekt som et nasjonalt historisk landemerke. Taylor ble valgt til medlem av den føderale forsamlingen i Pennsylvania i 1775. På denne tiden forberedte de koloniale styrkene seg på krig og Taylor begynte som oberst i den tredje bataljonen i militsen fra Pennsylvania. En av hans første oppgaver som medlem av kongressen var å påføre sin signatur til den amerikanske uavhengighetserklæringen, som han gjorde den 2. august, sammen med de fleste andre delegatene. Av de 56 delegatene som underskrev erklæringen, var han en av kun åtte som var født i utlandet. Taylors tjeneste i den amerikanske Kongressen var kort og varte bare i litt over syv måneder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Social Networks and Archival Context, «George Taylor (delegate)», SNAC Ark-ID w6jh3zmr[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Taylor, George (01 January 1716?–23 February 1781), ironmaster and signer of the Declaration of Independence, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Find a Grave, Find a Grave 2778, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]