Gangnam-gu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Gangnam»)
Luftfoto

Gangnam-gu (koreansk skrift: 강남; kinesiske tegn: 江南, «(bydelen) sør for elven») er et forvaltningsdistrikt sør i Seoul i Sør-Korea. Bydelen har drøyt 500 000 innbyggere[1] og et areal på 40 kvadratkilometer. Gangnam er handelsområdet for byens velstående, og har store kjøpesentre, blant annet i Apgujeong og Cheongdam, samt COEX Mall.

Frem til tidlig 1980-tall var Gangnam og omegn de minst utviklede delene av Seoul, men så satte en rask og omfattende modernisering inn med det resultat at bydelen nå (2012) går for å være et av de mest dynamiske, velstående og trendsettende i Seoul og hele Sør-Korea.

I dagligtale benyttes betegnelsen Gangnam ikke bare om det egentlige Gangnam-gu, men også om de tilstøtende bydelene Seocho-gu og Songpa-gu, alle sør for Hanelva. Kombinert har disse tre gu et areal på rundt 120 km2 og en befolkning på 1.567.881 innbyggere (2010), det vil si 20% av Seouls areal og 15% av byens befolkning.

Administrative enheter[rediger | rediger kilde]

Gangnam-gu har de følgende distrikter:

  • Apgujeong-dong, Cheongdam-dong, Daechi 1-dong, Daechi 2-dong, Daechi 4-dong, Dogok 1-dong, Dogok 2-dong, Gaepo 1-dong, Gaepo 2-dong, Gaepo 4-dong, Irwon 1-dong, Irwon 2-dong, Irwon bon-dong, Nonhyeon 1-dong, Nonhyeon 2-dong, Samseong 1-dong, Samseong 2-dong, Segok-dong, Sinsa-dong, Suseo-dong, Yeoksam 1-dong, Yeoksam 2-dong.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]