Yongsan-gu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Map Seoul districts de.png

Yongsan-gu (distriktet Yongsan) er et gu i Seoul i Sør-Korea. Navnet betyr «dragefjellet» (drage - 龍 - yong; bakke/fjell - 山 - san).

Yongsan ligger midt i Seoul på nordre side av elven Han i skyggen av Seoul Tower. Det er hjem for om lag 250 000 personer og er oppdelt i 20 dong, eller bydeler. Kjente steder i Yongsan er Yongsan Station, det utbredte Yongsan Electronics Market, Haebangchon og Itaewon kommersielle distrikt. Itaewon er alment kjent som et av de mest etnisk skiftende områder i Korea. Mange utlendinger dras til dets shoppingområde og natteliv.

Yongsan-gu er har Yongsangarnisonen, den største amerikanske militærbasen i hjertet av Seoul. På grunn av tomtemangel i det sentrale Seoul, samt konsolideringen av amerikanske styrker på hele den koreanske halvøy, har USA og Sør-Korea blitt enige om å flytte anlegget fra Seoul til Pyeongtaek i år 2017. Etter flyttingen kommer 243 hektar av grunnen til å bli utviklet til en stor park.

Sookmyung Women's University er i den vestre delen av dette området. I nærheten har den legendariske bar Doors vært et nav for Sookmyungs sosiale liv i flere år. Det finnes et voksende miljø av muslimer og andre fra Midtøsten på grunn av plasseringen av Seouls eneste moské: Seoul Central Mosque i Itaewon. Denne innvandringtrend har ført til åpningen av en rekke halalrestauranrer og forretninger i området.

N Seoul Tower ble bygd som en TV-sender på toppen av Namsan, og er idag et romantisk utfluktsmål.

Yongsan betjenas av Seouls tunnelbane linje 1, linje 4, line 6, og Jungangbanen.

Administrative enheter[rediger | rediger kilde]

Administrative enheter

Galleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]