Gakuen Alice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gakuen Alice
学園アリス
(Gakuen Arisu)
Sjanger Fantasi, Komedie, Romanse
Manga
Manus Tachibana Higuchi
Utgiver Hakusensha
Magasin Hana to Yume
Periode 19. februar 200320. juni 2013
Tankōbonbind 31
Anime
Regissør Takahiro Omori
Studio Group TAC, Aniplex
Kanal NHK BS-2
Periode 30. oktober 200414. mai 2005
Episoder 26

Gakuen Alice, også kjent som Alice Academy, er en japansk tegneserie skrevet og illustrert av Tachibana Higushi. Det ble for første gang utgitt 19. februar 2003 av det japanske magasinet Hana to Yume. Den ble gjort om til en serie på 26 episoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mikan Sakura er en ti år gammel jente som forlater sin hjemby for å finne sin bestevenninne, Hotaru Imai, som plutselig flytter til Tokyo for å begynne på skolen kjent som Alice Academy. Mikan finner frem til Alice Academy og blir en elev der, men finner ut at dette er en skole hvor alle elevene har en eller annen form for et spesielt talent ("Alice"). Hennes store utfordring blir å finne sitt eget talent og beholde motet for å komme seg gjennom skolelivet, ettersom det ser ut til å være vanskeligere enn det hun hadde forventet.

Ulike former og variasjoner av "Alice"[rediger | rediger kilde]

Fordeling av "Alice" egenskaper[rediger | rediger kilde]

  1. Vanlig: Den gruppen hvor de fleste elevene hører til. Eksempel på "Alice" er telepati.
  2. Teknisk: En "Alice" som gjør at bæreren av egenskapen kan utføre en bestemt aktivitet, som for eksempel å lage mat, tegne osv. Disse er egenskaper knyttet til teknologi og forskning.
  3. Somatisk: En "Alice" bæreren bruker det som er fysisk tilgjengelig for å påvirke andre med sine egenskaper. For eksempel evnen til kontrollere dyr eller mennesker, og evne til å løpe raskt.
  4. Spesiell: En "Alice" med egenskaper som ikke passer inn i de andre gruppene. Her plasseres elever med unike og sjeldne egenskaper. Noen eksempler er skyggemanipulasjon, kloning, mortifikasjon og tidsreising.
  5. Farlig: En "Alice" som blir sett på som en trussel mot skolen fordi bæreren har en meget sterk egenskap som kan skape store skader. Disse blir utnyttet til å utføre hemmelige oppdrag for skolen. Noen eksempler på "Alice" er kontroll over elementer som ild, vind og is, og evne til å kommunisere med spøkelser og kaste forbannelser.

Ulike former for "Alice"[rediger | rediger kilde]

  1. Alder: Egenskapen forsvinner når man blir eldre eller voksen
  2. Evig: Egenskapen er alltid tilgjengelig, men vil ikke være særlig kraftig
  3. Uregelmessig: Mye av potensiale i en egenskap kan bli hentet fram og ha stor effekt, men kun for en kort periode om gangen.
  4. Begrenset: Egenskapen er veldig kraftig/effektiv og kan brukes så ofte og så mye som man vil, men den påvirker bæreren av egenskapen. Å bruke for mye av en slik "Alice" kan forkorte levetiden hos bæreren og skaper en større risiko for tidlig død.

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Mikan Sakura er hovedpersonen i serien. Hun er en optimistisk person om prøver å få frem det beste ut av alt. Hun er atletisk, munter, grei og energisk, men samtidig ganske klønete og ikke særlig intelligent. Gjennom serien kommer det frem at hun er bæreren av en "Alice" som kan forhindre andre i å bruke sine "Alice" egenskaper. Senere kommer det frem at hun også har en "Alice" egenskap som gjør at hun kan stjele andre sine "Alice" og i tillegg ta disse og sette egenskapene inn i noen andre. Dermed havner hun i gruppen med de som bærer spesielle egenskaper. I animeserien blir hun stemt av Kana Ueda.

Hotaru Imai er bestevenninne til Mikan og spiller en viktig rolle i serien. Hun er en intellegent og fornuftig person, som sjeldent viser rett frem det hun føler. Hotaru er ganske omsorgsfull, spesielt når det kommer til Mikan, men har vanskeligheter med å vise det hun egentlig føler. Hun har en egenskap som gjør at hun kommer med nye oppfinnelser, og havner i gruppen for de med tekniske egenskaper. I animeserien blir hun stemt av Rie Kugimiya.

Natsume Hyuuga er også en av hovedpersonene i serien og er som oftest samme med sin bestevenn, Luca Nogi. Han blir sett på som et geni, men er fryktet av mange elever på grunn av hans dårlige humør, men også fordi han bærer en meget kraftig "Alice" - evne til å kontrollere ild. Derfor blir han plassert i gruppen for de farlige og er dermed også en av de som utfører hemmelige oppdrag for skolen. Dette har etterhvert ført til at han har bygget opp et stort hat mot skolen. I animeserien blir han stemt av Romi Paku.

Luca Nogi er barndomsvennen til Natsume, og er halvt fransk og japansk. Han har en hyggelig og snill, men oppfører seg kaldt mot andre fordi han, i likhet med Natsume, har et dårlig forhold til skolen. Han bryr seg veldig mye om Natsume, og er alltid bekymret over han. Luca er bærer av en egenskapen som gjør at han kan kontrollere dyr ved hjelp av feromoner og tilhører derfor for de med somatiske egenskaper. I animeserien blir han stemt av Miwa Yasuda.

Media[rediger | rediger kilde]

Manga[rediger | rediger kilde]

Gakuen Alice er skrevet og illustrert av Tachibana Higuchi, og ble publisert i magasinet Hana to Yume av Hakusensha. Hele serien er samlet sammen i 31 volumer. Det første volumet ble utgitt 19. februar 2003 og det siste 20. juni 2013. Noen volumer av den engelske oversettelsen av Gakuen Alice ble publisert i Nord-Amerika av forlaget Tokyopop.

Anime[rediger | rediger kilde]

Det har blitt laget en 26 episoder lang animeserie av mangaen. Den varte fra 30. oktober 2004 til 14. mai 2005. Åpningssangen var Pikapika no Taiyou (Shining sun), sunget av personen som stemte Mikan i serien, Kana Ueda. Avslutningssangen, Shiawase no Niji (Rainbow of Happiness), ble sunget av Kana Ueda, sammen med personen som stemte Hotaru i serien, Rie Kugimiya.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]