Gakuen Alice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Gakuen Alice
学園アリス
(Gakuen Arisu)
Sjanger Fantasi, Komedie, Romanse
Manga
Manus Tachibana Higuchi
Utgiver Hakusensha
Magasin Hana to Yume
Periode 19. februar 2003 – pågående
Volum 24
Anime
Regissør Takahiro Omori
Studio Group TAC, Aniplex
Kanal NHK BS-2
Periode 30. oktober 200414. mai 2005
Episoder 26

Gakuen Alice også kjent som Alice Academy er en japansk tegneserie skrevet og illustrert av Tachibana Higushi. Det førse volumet ble utgitt 19. februar 2003 og blir publisert av det japanske magasinet Hana to Yume. 30. oktober 2004 ble serien gjort om til en tjueseks episoders serie som varte til 14. mai 2005.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sakura Mikan er en ti år gammel jente som er oppvokst sammen med hennes bestevenninne, Hotaru Imai, i en liten by på landet. En dag flytter Hotaru til Tokyo for å begynne på en skole for genier, men lover å holde kontakten med Mikan. Men selv om Mikan sender brev til henne nesten hver eneste dag, får hun det første brevet av Hotaru ni måneder senere. Mikan savner bestevenninnen sin dypt og bestemmer seg for å dra til Tokyo for å møte henne. Hun finner Hotaru på en skole med navn "Alice Academy" som egentlig er en skole for mennesker med overnaturlige og spesielle evner kalt "Alices". Narumi-sensei, en lærer på Alice Academy oppdager at Mikan også er en Alice og lar henne begynne på skolen. Men alt gikk ikke som Mikan hadde planlagt. Klassen får at dårlig inntrykk av henne, hun er hatet av den strengeste læreren på skolen og hun ender opp med å bli rivalen til de to mest populærere elevene i klassen, Natsume og Luca. Nå blir hennes store utfordring å finne ut mer om sine spesielle egenskaper og å venne seg til det nye skolelivet på Alice Academy som ser ut til å være vanskeligere enn hun tror.

Omgivelser[rediger | rediger kilde]

Gakuen Alice ligger et sted i Tokyo. Den inneholder 3 utdanningsnivåer (barneskole gjennom videregående), ulike seksjoner, et sykehus, en hovedbygning og en liten by med butikker styrt av Alice bærere. Området er omringet av fire skoger.

Kommunikasjon er begrenset innenfor skolen på grunn av kidnapping, konstant trussel og lignende. Det er sterk sikkerhet over hele området og en elektrisk barriere ved muren som omringer skolen, slik at elever ikke prøver å rømme.

Alicer/Egenskaper[rediger | rediger kilde]

Alice type[rediger | rediger kilde]

 1. Den Latente Typen er en gruppe hvor elever med vanlige egenskaper hører til. Noen eksempler er teleportasjon og telepati.
 2. Den Tekniske Typen er en gruppe hvor enkelte elever utfører en bestemt aktivitet, som f.eks. å lage mat, tegne osv. Alicer i denne gruppen er basert på teknologi og forskningsfelt.
 3. Den Somatiske Typen er en gruppe hvor elever må bruke evnene sine fysisk. Denne gruppen er basert på menneske kropper, dyr og andre levende ting, men samtidig vises i en form av et feromon eller fysisk evne. For eksempel evnen til å være kjempe rask og evnen til å kontrollere andre med feromoner.
 4. Den Spesielle Typen er en gruppe hvor elever med egenskaper som ikke passer til i de andre gruppene hører til. Hver og en elev i denne gruppen har unike evner som bare kan finnes individuelt. De mest sjeldne Alicene hører til i denne gruppen. Noen eksempler er forsterknings Alice, dobbeltgjenger Alice, mortifikasjons Alice og manipulering av skygge Alice.
 5. Den Farlige Typen er den siste gruppen hvor man finner elever med Alicer som er så kraftig at de blir behandlet som en trussel mot skolen. Denne gruppen skiller seg ut fra de andre og kan bli beskrevet som en hemmelig gruppe. Men noe som de fleste av elevene på skolen ikke vet er at de seks elevene i denne gruppen blir tvunget til å utføre hemmelige oppdrag for skolen. Noen eksempler på Alicer er is Alice, forbannelses Alice, ild Alice og wind Alice.

Alice form[rediger | rediger kilde]

 1. Barndom: Alicen forsvinner når du blir eldre eller voksen
 2. Uklar: Alicen er alltid tilgjengelig, men den er ikke særlig kraftig
 3. Uregelmessig: Alicen kan brukes for en kort periode når som helst, men på et relativt høyt effektnivå.
 4. Forkortelse av levetid: Alicen er veldig kraftig og kan brukes så ofte og så mye som man vil. Men jo mer man bruker det jo større er effekten på kroppen. Til slutt vil kroppen forverres, levetiden forkortet og man vil dø i en tidlig alder.

Stjerne ranking[rediger | rediger kilde]

Stjerne ranking er evaluereing systemet som Alice Academy bruker for å bedømme en elevs skole arbeid, Alice nivå og holdning. Det er fem rankeringer og hver ranking blir markert med gull stjerner som henger på kragen av elevenes uniformer. Stjerne rankeringen bestemmer hvilket mat de får, hvor de får sove, deres oppgaver og deres evne til å oppgradere til neste nivå på rankeringen. F.eks. en som er nederst på rankering får mindre mat, lite ukepenger, dårligere soveplass og flere oppgaver. Mens en på den høyeste rankering lever med mye mat, god soveplass, mye ukepenger og få oppgaver.

 1. Ingen-Stjerne: Elever som er under gjennomsnittet. Rankeringen er for det meste reservert for de under barneskole nivå. Denne rankeringen er ikke nok for å graduere ut fra barneskolen.
 2. En Stjerne: Elever som er omtrent gjennomsnittet. De fleste i barneskolen har denne rankingen. Det er nødvendig å oppgradere i løpet av barneskolen.
 3. To Stjerner: Elever som er over gjennomsnittet, men de er fortsatt ikke eksepsjonelt avansert i studiene sine eller sin bruk av Alice. Det er nødvendig å oppgradere i løpet av ungdomsskolen.
 4. Tre Stjerner: Elever som er som blir betraktet som veldig flinke og har en tendens til å utmerke seg i sine studier, bruk av Alice eller begge deler. Det er nødvendig å oppgradere i løpet av videregående.
 5. Spesiell Stjerne: Elever som regnes som de beste av de beste. Denne stjernen er markert med en sirkel rundt. Elever med denne rankingen utmerker seg for det meste i bruk av sin Alice og noen er god i studiene sine også. De blir også kalt for "Principal Students". Det er fire spesielle elever på skolen med denne rankingen.

Hver stjerne ranking har en fast sum av penger som elever får:

 1. Ingen Stjerne: 5 Rabbits (tilsvarer 500 yen, eller 40 kroner)
 2. En Stjerne: 30 Rabbits (tilsvarer 3000 yen, eller 225 kroner)
 3. To Stjerne: 50 Rabbits (tilsvarer 5000 yen, eller 375 kroner)
 4. Tre Stjerne: 100 Rabbits (tilsvarer 10000 yen, eller 750 kroner)
 5. Spesiell Stjerne: 300 Rabbits (tilsvarer 30000 yen, eller 2250 kroner)

Kontrol enhet[rediger | rediger kilde]

Kontrol enheter er spesialutviklede enheter som er laget for en bestemt person. Disse enhetene blir brukt på hode, hender eller andre kroppsdeler og kan avgi sporings signaler. Hver enhet kan forsegle Alicen til en bruker inni enheten. Noen enheter blir brukt for straff eller for å skape forstyrrelser som masken til Natsume og armbåndet til læreren for den spesielle Alice type gruppen, Nodacchi. Hvis en elev ikke adlyder ordre fra de med høyere status som lærere og rektorer, kan eleven bli umiddelbart bli straffet med elektrisk støt gjennom hele kroppen. Kun person som har plassert kontrol enhenten kan fjerne den.

Alice Steiner[rediger | rediger kilde]

Alice steiner er steiner som inneholder en liten mengde Alice. Steinen vil lyse i forskjellige farger avhengig av hvilken alice det er. En person kan bare bruke steinen hvis man har stor viljestyrke. Hvis brukeren har en Alice som er kompatibelt med Alice steinen så kan den personen få ut en større mengde Alice ut fra steinen på en gang. Hver gang man bruker en Alice stein så vil steinen bli mindre og fargen forsvinner, det betyr at det er lite Alice igjen i steinen. Utveksling av Alice steiner mellom to mennesker symboliserer at de er forlovet til hverandre.

En Alice stein blir laget når en person med en Alice konsentrere sine følelser og emosjoner og Alicen som svirrer rundt skaper en stein. Det eneste unntaket til denne metoden er Stjele Alicen som fjerner Alicen fra kroppen til dens opprinnelige eier.


Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Sakura Mikan er hovedpersonen i serien. Hun er optimistisk, søt og atletisk, men samtidig ganske klomsete og lite smart. Hun er også veldig munter og energisk, til en grad hvor det kan virke irriterende. Hun bodde sammen med bestefaren sin på landet, men flyttet inn til Alice Academy da hun dro hjemme fra for å besøke hennes bestevenninne Hotaru som gikk på den skolen. Hun blir dårlig behandlet av klassekameratene sine fordi hun går imot klassens mest populærere elever, Nastume og Luca. Egenskapen til Mikan er mortifikasjon som gjør at ingen andre egenskaper virker på henne. Dermed havnet hun inn i gruppen med spesielle egenskaper, en gruppe hvor elever med unike egenskaper hører til. Senere i serien får vi vite at hun også har egenskapen til å stjele andres egenskaper og innsette dem i andre kropper. I animeserien blir hun stemt av Kana Ueda.

Hotaru Imai er bestevenninne til Mikan og spiller en viktig rolle i serien. Hun er en intellegent, fornuftig og reservert person. Litt nerdete kan hun være og i tillegg har hun en rar personlighet, men hun er fortsatt grunnene til at Mikan kom til Alice Academy. Hotaru er også ganske omsorgsfull og har vanskeligheter med å vise følelsene sine. Egenskapen hennes er å skape oppfinnelser og hun bruker dem ofte til å slå Mikan med når hun er irriterende. Men hun er glad i og bryr seg veldig om Mikan. Hennes evne til å skape oppfinnelser havner i gruppen for tekniske egenskaper. I animeserien blir hun stemt av Rie Kugimiya.

Hyuuga Natsume er også en av hoved personene i serien og henger ofte sammen med hans bestevenn, Nogi Luca. Han blir sett på som et geni, men skulker ofte timene på skolen. Han er både hatet og fryktet av mange elever på skolen og er veldig imot skolen fordi han vet at om den store hemmeligheten som gjør Alice Academy forskjellig i forhold til de andre skolene. Natsume's egenskap er ild. Han hører til den farlige gruppen hvor elever blir tvingt til å fullføre oppdrag. Forholdet mellom han og Mikan er at de er rivaler. Første gangen han møter Mikan var foran muren rundt Alice Academy da han gjorde et forsøk på å flykte. Natsume behandler henne dårlig i forhold til de andre fordi hun var den eneste som gikk i mot han. Men senere innser han følelsene han har for Mikan. I animeserien blir han stemt av Romi Paku.

Nogi Luca er barndomsvennen til Natsume og er halvt fransk og japansk. Han har en mild og hyggelig personlighet, men oppfører seg kaldt mot andre fordi han hater det skolen har gjort mot han og Natsume. Han opptrer for første gang i serien da han hoppet gjennom et vindu for å hjelpe Natsume med å flykte. Det er også der han møter Mikan for første gang og senere i fortellingen utvikler han følelser for henne. Derfor tullet ofte de fra den spesielle gruppen med han fordi de vet at han liker Mikan. Egenskapen til Luka er å kontrollere dyr ved hjelp av feromoner. Denne egeskapen gjør at han kan få dyr til å elske han og få dem til å gjøre det han ber dem om. Han forstår også det de sier. Gruppen han hører til er den somatiske typen. I animeserien blir han stemt av Miwa Yasuda.

Media[rediger | rediger kilde]

Manga[rediger | rediger kilde]

Serien Gakuen Alice er skrevet og illustrert av Tachibana Higuchi, og kapitlene i den japanske mangaen Gakuen Alice ble publisert i magasinet Hana to Yume av Hakusensha og er samlet i volumer kalt tankōban. Siden måneden Mai 2011 har det blitt utgitt 24 volumer. Det første volumet ble utgitt 19. februar 2003. Den engelske versjonen av Gakuen Alice ble publisert i Nord-Amerika av forlaget Tokyopop, før de ble lagt ned. Det ble utgitt tilsammen 16 volumer.

Anime[rediger | rediger kilde]

Det har blitt laget en 26 episoder lang animeserie av mangaen. Animeserien ble regissert av Takahiro Omori og varte fra 30. oktober 2004 til 14. mai 2005. Serien har med to sanger. Åpningssangen var Pikapika no Taiyou (shining sun) som ble sunget av personen som stemte hovedpersonen Mikan i serien, Kana Ueda. Avslutningssangen var Shiawase no Niji (Rainbow of Happiness) som ble sunget av Kana Ueda og personene som stemte Hotaru i serien, Rie Kugimiya.

Hele serien ble utgitt som en fem DVDer på japansk. En CD for serien ble utgitt 2. mars 2005 med åpningssangen og avslutningssangen. Tre drama CD-er har også blitt utgitt av Sony Music entertainment.

Videospill[rediger | rediger kilde]

Gakuen alice "Kira Kira Memory Kiss" var et spill som ble utgitt 22. juni 2006 for PlayStation 2 i Japan. Det kom også ut et Game Boy Advance spill med navn Gakuen Alice "Doki Doki Fushigi Taiken". Den 19. april 2007 ble et Nintendo DS spill kalt Gakuen Alice "Waku Waku Happy Friends" utgitt.

Eksterne Lenker[rediger | rediger kilde]