Fredrikshald Havfiskeklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fredrikshald Havfiskeklubb (FHK) (985 719 101 i Enhetsregisteret) er en åpen, upolitisk klubb, hvis formål er å drive fiske med stang fra båt i saltvann (havfiske), samt fremme interessen for dette i Halden og omegn. Klubben ble stiftet i 1978.

Klubben har per 2013 ca. 50 medlemmer. De fleste medlemmene er fra Halden, men klubben har også medlemmer fra Hvaler og de andre Østfold-byene og noen fra Sverige. Det høyeste organet er et årlig årsmøte som velger klubbens styre, vedtar reglement og fiskeregler.

FHK arrangerer mellom 10 og 12 klubbturer i Oslofjorden hvert år og en tur til Vestlandet eller Trøndelag en eller to ganger i året.

Klubben arrangerer hvert år siden 1997 en havfiskefestival, Grensenappet, med utgangspunkt fra Sponvika. Det er poengfiske og catch&release. Frem til 2009 ble den arrangert som en tynnlinefestival. Grensenappet var Norgesmesterskap (NM) i tynnline i 2003, 2006 og 2008.

Klubben er medlem av Norges Havfiskeforbund (NHF).

Havfiske[rediger | rediger kilde]

Havfiske defineres som fiske med stang og snøre fra båt på sjøen. I tillegg til å konkurrere på vekt, arrangeres det også festivaler hvor man får poeng for flest arter (artsfiske). En annen variant er tynnline, hvor man har svakere bruddstyrke på fiskesenen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]