Fred Karger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fred Karger
Fred Karger by IowaPolitics.jpg
Født31. jan. 1950Rediger på Wikidata (72 år)
GlencoeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, politikerRediger på Wikidata
Utdannet ved University of DenverRediger på Wikidata
Parti Det republikanske partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Fred Karger (født 31. januar 1950) er en amerikansk republikansk politisk konsulent og aktivist for de homofiles rettigheter.

Karger politiske karriere begynte mens han var ansatt hos Dolphin Group i 1977. Selv om han ikke har stilt til valg til noe offentlig verv, har Karger jobbet under ni presidentvalg og han fungerte som en seniorkonsulent under kampanjene til presidentene Ronald Reagan, George H.W. Bush og Gerald Ford. Karger var partner i Dolphin Group, en kampanje i California som ble drevet av et konsulentfirma. Han pensjonerte seg etter 27 år og har siden jobbet som aktivist for homofiles rettigheter.

10. april 2010 presenterte han sitt kandidatur som presidentkandidat til valget i 2012. Etter at han annonserte at han ville stille som kandidat har han flere ganger vært i delstatene Iowa og New Hampshire der han har holdt møter, offentlige taler til velgerne og hatt flere intervjuer med TV og aviser. Til tross for at han nå er en av de første som har lansert sitt kandidatur, blir han på ingen måte alene. Han har heller ingen større sjanse, selv om han er tidlig ute. Det var 366 kandidater som stilte til presidentvalget i 2008. De færreste har hørt noe særlig om flere av dem.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]