Fotballgolf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fotballgolf (engelsk: FootGolf) er et ballspill som er en blanding mellom fotball og golf, tidligere kjent som putball. Spillet går ut på å få ballen ned i et visst antall hull på færrest mulig spark, og kan spilles enten som individuell konkurranse eller som lagkonkurranse med inntil 4 spillere pr. lag.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spillet går ut på å sparke en ball fra utsparkstedet og ned i et hull på færrest mulig tilslag. Banen hvor sporten spilles består ofte av 9 hull, der en del av hullene har putballhindre som skal passeres. Disse hindrene er; Tunnelen, Vinduet, Kurven og Labyrinten. Hvert spark gir 1 poeng, og det er satt en grense på maks antall spark (denne varierer fra bane til bane). Blir det brukt mer enn maksgrensen blir det 2 ekstra poeng.

Utstyr[rediger | rediger kilde]

Idretten spilles med fotballer i størrelse nr. 4. Disse har fire fargekombinasjoner (rød, blå, gul, og grønn) og er nummerert fra 1-4.

I tillegg består utstyret av scorekort som fylles ut fortløpende og brikker med samme farge- og tallkombinasjon som ballen. Disse brikkene legges ned istedenfor ballen for å ikke treffe hverandre.

Norges Putballforbund[rediger | rediger kilde]

Norges Putballforbund (NPF) ble stiftet 17. juli 2002, men ble lagt ned 21. oktober 2015.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]