Forbundsalliansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Forbundsalliansen var et prosjekt som hadde som mandat å skape grunnlag for en sammenslåing av forbundene Norsk Arbeidsmandsforbund, Norsk Transportarbeiderforbund, Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund (Postkom) og Industri Energi. De tre førstnevnte startet opp arbeidet våren 2011, mens Industri Energi sluttet seg til i juni 2012.

Prosjektet skulle gå gjennom fire faser: Utredningsfase, høringsfase, innstillingsfase og vedtaksfase.

Til daglig ble Forbundsalliansen ledet av en prosjektleder Bjørn Willadssen. Forbundsalliansen var organisert med styringsgruppe, referansegruppe og en flere delprosjekter. Styringsgruppa besto av Christian Øverland, Postkom, Erna Hagensen, Norsk Arbeidsmandsforbund, Roger Hansen, Norsk Transportarbeiderforbund og Leif Sande, Industri Energi.

Etter planen skulle det nye storforbundet i LO stiftes i juni 2013. I februar 2013 trakk imidlertid Norsk Transportarbeiderforbund seg fra forhandlingene. Bakgrunnen var at de ikke fikk gjennomslag for sitt ønske om en representantskapsmodell. Som følge av at Transportarbeiderforbundets trakk seg ut, valgte også Norsk Arbeidsmandsforbund å trekke seg ut, og prosjektet ble avsluttet.

Kilder[rediger | rediger kilde]