Forbrugerrådet Tænk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Forbrugerrådet Tænk, tidligere bare Forbrugerrådet, er en dansk, uavhengig forbrukerorganisasjon som arbeider for å fremme bæredyktig og sosialt ansvarlig forbruk og velfungerende markeder med det formål å sikre forbrukernes rettigheter og gjøre forbrukerne til en maktfaktor på markedet.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Forbrugerrådet arbeider for alle forbrukere, uansett ressurser, bopel og politisk observans. Forbrugerrådet arbeider for å forbedre forbrukernes vilkår gjennom debatt, opplysning og hjelp til alle med interesse for sammenhengen mellom forbruk og samfunn.

Foreningens nåværende formann er Anja Philip, som ble valgt den 17. april 2012. Forbrugerrådet har sete i 332 råd og nevnder, og yter gratis forbrukerrådgivning. Dessuten står Forbrugerrådet i København, Odense, Esbjerg og Ålborg for gratis gjeldsrådgivning til sosialt utsatte, som ivaretas av frivillige.

Tænk og Tænk Penge[rediger | rediger kilde]

Forbrukerbladet Tænk inneholder blant annet tester (av aktuelle produkter innenfor eksempelvis elektronikk, hus og have, barn, biler og sykler, personlig pleie, mat og samfunnsansvar) samt artikler av mere overordnet karakter omhandlende forbrukerorientert stoff. Forbrugerrådet har siden 2009 dessuten utgitt magasinet Tænk Penge.

Begge magasinene produseres av Benjamin Media for så vidt angår det journalistiske innhold, mens alle testene lages av Forbrugerrådets testavdeling og Forbrugerrådets kommunikasjonssjef er ansvarshavende sjefredaktør.

Tænk Mer A/S[rediger | rediger kilde]

Forbrugerrådets datterselskap Tænk Mer A/S ble stiftet i 2009 i forbindelse med lanseringen av magasinet Tænk Penge og har til formål å skape produkter som gjør det bedre, enklere og billigere å være forbruker. Tænk Mer A/S mottar ikke offentlig støtte. Aktivitetene skal være omkostningsdekket, og et eventuelt overskudd fra aktivitetene under Tænk Mer A/S gjeninvesteres ubeskåret til aktiviteter til gavn for forbrukerne.

Tænk.dk[rediger | rediger kilde]

Tænk.dk er Forbrugerrådets nettside med produkttester i kategoriene: Barn, computere og software, elektronikk, foto og video, fritid og sport, hus og have, hvitevarer, mat, reiser og transport, helse og personlig pleie. Testene baserer seg på det anerkjente, internasjonale testsamarbeide ICRT og offentliggjøres i Danmark i bladet Tænk og på tænk.dk.

Nettsiden kobler testene med aktuell politikk og med råd blant annet basert på erfaringene fra Forbrugerrådets representanter i de 29 forskjellige ankenevnder og rådgivningen til forbrukere som ringer inn til Forbrugerrådets telefontjeneste med spørsmål.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]