Hopp til innhold

Fler-pass kompilator

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En fler-pass kompilator, også kalt en vid kompilator,[1] er en type kompilator som prosesserer kildekoden eller et abstrakt syntakstre til et program flere ganger. Dette står i motsetning til en en-pass kompilator, som traverserer programmet bare en gang. Hvert pass tar resultatet fra det forrige pass som input, og skaper en mellomkode. På denne måten forbedres koden pass for pass, inntil det siste pass produserer den endelige kode.

Fler-pass kompilatorer kan «se» hele programmet som blir kompilert, i stedet for bare en liten del av det. Det videre gyldighetsområde gjør at disse kompilatorer sørger for en bedre kodegenerering (kode som er raskere og har mindre størrelse) enn en-pass kompilatorer, men de krever lengre kompileringstid og forbruk av minne. I tillegg kan enkelte programmeringsspråk ikke kompilerers i et enkelt pass.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Grune, Dick; van Reeuwijk, Kees; Bal, Henri; Jacobs, Ceriel; Langendoen, Koen (2012). Modern Compiler Design (Second utg.). Amsterdam, the Netherlands: Springer. s. 27. ISBN 978-1-4939-4472-9. 
Autoritetsdata