Flamencogitar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flamencogitar er en egen variant av en standard klassisk gitar, med sin opprinnelse i det sørlige Spania. Den har en litt mindre og nettere bygget kropp, og ofte helt hode (solid headstock). Der den vanlige klassiske gitaren ble utviklet med utgangspunkt i europeisk klassisk musikk og høykultur, var flamencogitaren en mer folkelig variant utviklet til å fungere med sang og dans og menigmanns kultur. Den har en skarpere lyd enn en klassisk gitar, er mer distinkt ved strumming, og er bygget for en mer aggressiv høyrehåndsteknikk som er typisk for sjangeren. Den har ofte også montert beskyttelsesplater (golpeadores) på kroppen, slik at man kan slå med neglene uten at den tar skade.

Det finnes i tillegg en hybrid av de to, kalt flamenca negra, som har en bredere sarg (siden på gitarkroppen) og derfor en dypere tone.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «So what is the difference between Classical and Flamenco Guitars?». Nettstedet musicfolk.com. Arkivert fra originalen 10. august 2015.  «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 10. august 2015. Besøkt 5. november 2015.