Fitness (trening)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
April Hunter, en amerikansk fitnessutøver

Fitness er en gren som minner om kroppsbygging men fokuserer mer på musklenes utseende enn deres størrelse. Konkurranser i fitness holdes ofte sammen med kroppsbygging.

Konkurransen[rediger | rediger kilde]

Man deltar i to klasser som er inndelt i over eller under 164 cm. Den første konkurransen ble avholdt i Skara Sommarland i 1994 og vinneren het Alexandra Vusir. Og konkurransen deles opp i tre runder.

Første runden[rediger | rediger kilde]

Denne runden kalles fysikkrunden. Her deltar deltagerne iført bikini eller høyhelte sko. Bikinien må ifølge reglene dekke halve den store setemuskelen. Man konkurrerer gjennom å posere og vri seg i kvartvendinger. Dommerne får altså se utøverne fra fire vinkler. Man skal ikke spenne musklene uten det skal det være en avslappet holdning. Den konkurrende skal ikke ha for stor muskelmasse men tydelige forskjeller mellom de ulike muskelgruppene.

Andre runden[rediger | rediger kilde]

Den andre runden er en gymnastisk oppvisning. Meningen er at den som deltar skal oppvise sin smidighet og styrke. Programmet skal bestå av dansekoreografi, kanskje noen i aerobicsprogram man kan bruke rekvisitter på scenen. Reglene er at man må kunne bære seg selv opp og ned fra scenen. Reglene sier også at man ikke får skrape ned etter seg på scenen. Mange som deltar har tidligere bakgrunn som gymnaster.

Tredje runden[rediger | rediger kilde]

Etter de første to rundene så regner man sammen deltagernes poeng. De fem beste får være med i den siste runden. Denne runden er igjen en fysikkrunde og her kåres den endelige vinneren. Her hadde deltagerne tidligere på seg kveldsantrekk ved prisutdelingen men nå har man bikinien også da.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]