Fitness (trening)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
April Hunter, en amerikansk fitnessutøver

Fitness er en gren som minner om kroppsbygging. men fokuserer mer på musklenes utseende enn deres størrelse. Konkurranser i fitness holdes ofte sammen med kroppsbygging.

Konkurransen[rediger | rediger kilde]

Man deltar i to klasser som er inndelt i over eller under 164 cm. Den første konkurransen ble avholdt i Skara Sommarland i 1994 og vinneren het Alexandra Vusir. Konkurransen deles opp i tre runder.

Første runde[rediger | rediger kilde]

Denne runden kalles fysikkrunden. Her deltar deltagerne iført bikini eller høyhælte sko. Bikinien må ifølge reglene dekke halve den store setemuskelen. Man konkurrerer gjennom å posere og vri seg i kvartvendinger. Dommerne får se utøverne fra fire vinkler. Man skal ikke spenne musklene, men det skal det være en avslappet holdning. Den konkurrerende skal ikke ha for stor muskelmasse, men tydelige forskjeller mellom de ulike muskelgruppene.

Andre runde[rediger | rediger kilde]

Den andre runden er en gymnastisk oppvisning. Meningen er at den som deltar skal oppvise sin smidighet og styrke. Programmet skal bestå av dansekoreografi, kanskje et aerobicsprogram. Man kan bruke rekvisitter på scenen.

Tredje runde[rediger | rediger kilde]

Etter de første to rundene regner man sammen deltagernes poeng. De fem beste får være med i den siste runden. Denne runden er igjen en fysikkrunde og her kåres den endelige vinneren. Her hadde deltagerne tidligere på seg kveldsantrekk ved prisutdelingen, men nå brukes også bikini.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata