Finansteknologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Finansteknologi er en bransje som består av virksomheter som benytter moderne teknologi og innovasjon til å konkurrere i markedet for tradisjonelle finansielle institusjoner og mellomledd innen finanstjenester.[1] Det er ikke enighet om definisjonen av finansteknologi; en gjennomgang av definisjoner offentliggjort i 2016 syntetiserte de ulike vitenskapelige definisjoner offentliggjort i løpet av de siste førti år som «en ny finansiell industri som gjelder teknologi til å forbedre finansielle aktiviteter".[2] Finansteknologi finnes både innenfor oppstartsbedrifter og etablerte finans- og teknologivirksomheter, som har det til felles at de prøver at erstatte eller forbedre eksisterende finansielle tjenester fra etablerte virksomheter.

I praksis brukes begrepet om nye applikasjoner, prosesser, produkter eller forretningsmodeller i finanssektoren, tilbudt som tjenester via internettet. Tjenestene kan stamme fra ulike uavhengige tjenestetilbydere. Sammenkoblingen er ofte skapt gjennom åpne API-er.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Infinite Financial Intermediation, 50 Wake Forest Law Review 643 (2015)
  2. ^ Schueffel, Patrick (2017-03-09). "Taming the Beast: A Scientific Definition of Fintech" Arkivert 15. mars 2017 hos Wayback Machine.. Journal of Innovation Management4 (4): 32–54. ISSN 2183-0606.