FK Mogren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mogren
Fudbalski klub Mogren
Stiftet1920
Nettsidehttp://www.fkmogren.com/
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
HjemmebaneStadion Mogren,
Budva
Kapasitet4 000
LigaMontenegrinsk
2. divisjon
LandMontenegro
StedBudva
Annet2008/09:
Seriemester
Administrasjon
HovedtrenerDejan Vukićević
Kit left arm.png Kit body thinbluesides.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

FK Mogren er en montenegrinsk fotballklubb fra byen Budva. Klubben spiller i Montenegrinsk 1. divisjon, og de vant sin første ligatittel i sesongen 2008/09. De spiller sine hjemmekamper på Stadion Mogren, som har en tilskuerkapasitet på 4 000. Stadionet skal imidlertid snart rives,[når?] og det skal bygges et hotell med et fotballstadion på taket. Det nye stadionet skal ha rom for omtrent 7 000 tilskuere.

Fotballklubben Mogren ble grunnlagt i 1920, men det er først i nyere tid at klubben har hatt ordentlig suksess. I sesongen 2007/08 vant de den montenegrinske cupen samtidig som de ble nummer tre i serien. Dermed kvalifiserte de seg for spill i UEFA-cupen, hvor de tapte 1–4 sammenlagt mot det israelske laget Hapoel Ironi i første kvalifiseringsrunde.

Året etter tok de enda et steg. De vant serien for første gang, og fikk dermed delta i mesterligaen. Mogren vant den første kampen mot Hibernians fra Malta greit med 6–0 sammenlagt, men de møtte betydelig større motstand i andre kvalifiseringsrunde mot danske København. Montenegrinerne tapte 6–0 i begge kampene, og var dermed slått ut.