FK Mogren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mogren
Fudbalski klub Mogren
Nettsidehttp://www.fkmogren.com/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneStadion Mogren,
Budva
Kapasitet4 000
LigaMontenegrinsk
2. divisjon
LandMontenegro
StedBudva
Annet2008/09:
Seriemester
Administrasjon
HovedtrenerDejan Vukićević
Hjemmedrakt
Bortedrakt

FK Mogren er en montenegrinsk fotballklubb fra byen Budva. Klubben spiller i Montenegrinsk 1. divisjon, og de vant sin første ligatittel i sesongen 2008/09. De spiller sine hjemmekamper på Stadion Mogren, som har en tilskuerkapasitet på 4 000. Stadionet skal imidlertid snart rives,[når?] og det skal bygges et hotell med et fotballstadion på taket. Det nye stadionet skal ha rom for omtrent 7 000 tilskuere.

Fotballklubben Mogren ble grunnlagt i 1920, men det er først i nyere tid at klubben har hatt ordentlig suksess. I sesongen 2007/08 vant de den montenegrinske cupen samtidig som de ble nummer tre i serien. Dermed kvalifiserte de seg for spill i UEFA-cupen, hvor de tapte 1–4 sammenlagt mot det israelske laget Hapoel Ironi i første kvalifiseringsrunde.

Året etter tok de enda et steg. De vant serien for første gang, og fikk dermed delta i mesterligaen. Mogren vant den første kampen mot Hibernians fra Malta greit med 6–0 sammenlagt, men de møtte betydelig større motstand i andre kvalifiseringsrunde mot danske København. Montenegrinerne tapte 6–0 i begge kampene, og var dermed slått ut.