Everything Is Beautiful

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Everything Is Beautiful» er en amerikansk sang med melodi og tekst av Ray Stevens. Den ble spilt inn på single av ham i 1970.

Den har funnes på mange av hans albumer, innfattet ett som er oppkalt etter denne sangen. Sangen har blitt en popstandard og er vanlig i religiøse opptredener.

Barna, som synger refrenget, åpner sangen med to linjer fra hymnen «Jesus Loves the Little Children». De var fra One Hill Elementary School i Nashville, Tennessee. Gruppen innbefattet Stevens to døtre.[1] Den minste av dem gikk i barnehage. Sangeren arrangerte og tok opp den improviserte sessionen på lydbånd selv for inkludering i sangen.

Sangen var et stort avvik for Stevens, fordi «Everything Is Beautiful» er en mer alvorlig og åndelig låt, ulik noen av hans tidligere innspillinger («Guitarzan» og «Ahab the Arab») og senere innspillinger («The Streak»), som var mer i stilen til komedie/novelty-sanger[1]

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Arne Riis har skrevet en norsk tekst. På norsk bærer den tittelen «Allting er vidunderlig». Bjørn Nordvang (eks-Vanguards) har spilt inn sangen. Den ble utgitt på singlen Continental CPN 1022 i 1970.[2]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Ray Stevens USA Billboard Easty Listening-listen[3] # # 1 i 3 uker 1970
Ray Stevens USA Billboard Hot Country Singles-listen[3] # 39 1970
Ray Stevens USA Billboard Hot 100-listen[3] # 1 # 1 i 2 uker 1970

Priser[rediger | rediger kilde]

Sangen var ansvarlig for to priser under Grammy-utdelingen i 1971: Grammy Award for Best Male Pop Vocal Performance til Ray Stevens og Grammy Award for Best Sacred Performance (Musical) til Jake Hess.

Referanser[rediger | rediger kilde]