Hopp til innhold

Euronext Expand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
MorselskapOslo Børs
LandNorge
Nettstedwww.oslobors.no (nb)[1]

Euronext Expand er markedsplassen for mer modne selskaper av en viss størrelse som ikke tilfredsstiller alle kravene til fullnotering på større børser som for eksempel Oslo Børs eller Euronext.

Historie[rediger | rediger kilde]

Euronext Expand ble etablert som en del av Euronext-gruppen for å gi mindre selskaper tilgang til kapitalmarkedene. Det tilbyr en plattform for modne selskaper å bli notert og handle aksjer med investorer, selv om de ikke oppfyller alle kravene til fullnotering.

Noteringskrav[rediger | rediger kilde]

For å bli notert på Euronext Expand må selskaper oppfylle visse krav satt av Euronext, inkludert omsetningskrav, antall aksjonærer, og andre kriterier for finansiell rapportering. I tillegg kan selskaper som ikke oppfyller alle kravene til fullnotering på større børser, som for eksempel krav til spredning av aksjer på mange nok aksjonærer eller tilfredsstillende styresammensetning, få muligheten til å bli notert på Euronext Expand.

Handel[rediger | rediger kilde]

Aksjene notert på Euronext Expand handles elektronisk gjennom Euronexts handelssystem. Autoriserte aksjemeglere utfører handlene på vegne av investorer, og alle handler registreres og behandles i henhold til markedets regler og forskrifter.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ MIC-kode, besøkt september 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]