Eufaula (Oklahoma)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
McIntosh County Courthouse.
OKMap-doton-Eufaula.PNG

Eufaula er en by i den amerikanske delstaten Oklahoma med et areal på 24,9 kvadratkilometer og en folkemengde på 2 813 innbyggere (2010). Eufaula er administrativi sete for McIntosh County.

I 1872 kom jernbanen til Eufaula som innen da var kjent som muskogeeindianernes møtested. Fire år etter ble avisen Indian Journal i Eufaula grunnlagt; den ble skrevet på muskogeenes språk. Den er Oklahomas eldste avis, og utkommer fortsatt (2020). På den tiden hørte området til Indianerterritoriet. Navnet Eufaula er indiansk; er en oppkalling etter Eufalfa-grenen av stammen, som bodde rundt byen Eufaula i Alabama, hvorfra stammen var blitt tvangsflyttet under «Tårenes vei»-deportasjonen i 1832.

To mordmysterier har en tlknytning til Eufaula. Den 3. februar 1889 ble den fryktede lovløse kvinnen Belle Starr myrdet.[1] Hun red hjem fra et nabohus i Eufaula og inn i et bakhold.[2] Morderens identitet ble aldri kjent. En familie på tre, Jamison-familien fra denne by, forsvant i 2009. De ble funnet døde i 2013.[3][4][5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]