Eu Não Quero Voltar Sozinho

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eu Não Quero Voltar Sozinho
Eu Não Quero Voltar Sozinho
Tess Amorim, Ghilherme Lobo og Fabio Audi i en scene fra kortfilmen.
Generell informasjon
FilmtypeKortfilm
SjangerRomantisk, drama
Utgivelsesår
Prod.landBrasiliansk
Lengde17 min.
SpråkPortugisisk
Bak kamera
RegissørDaniel Ribeiro
ProdusentDaniel Ribeiro
Diana Almeida
ManusforfatterDaniel Ribeiro
MusikkJuliano Polimeno
Tatá Aeroplano
SjeffotografPierre de Kerchove
KlippCristian Chinen
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett80 000 real
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Eu Não Quero Voltar Sozinho (engelsk: I Don't Want to Go Back Alone) er en brasiliansk kortfilm fra 2010, regissert av Daniel Ribeiro. Skuespillerne Ghilherme Lobo, Fabio Audi og Tess Amorim medvirker i hovedrollene. Kortfilmen har vunnet priser fra flere filmfestivaler, blant annet Outfest,[1] Iris Prize Festival,[2] Cork Film Festival[3] og Reel Affirmations.[4] Kortfilmen ble vist på skoler i Brasil for å skilte seksuelt mangfold.[5]

I desember 2012 ble det offentliggjort på filmens Twitter-konto at kortfilmen skulle bli en langfilm.[6] Den skulle først hete Todas as Coisas mais Simples, men tittelen ble etter hvert endret til Hoje Eu Quero Voltar Sozinho, som direkte oversatt betyr «i dag vil jeg gå tilbake alene». Den understreker det nye fokuset på Leonardos søken etter selvstendighet. Innspillingen av spillefilmen foregikk i begynnelsen av 2013, og den hadde premiere under filmfestivalen i Berlin i februar 2014.[7]

Handling[rediger | rediger kilde]

Leonardo (Ghilherme Lobo) er en 15 år gammel blind gutt som sitter ved siden av bestevennen Giovana (Tess Amorim) i klasserommet. På pulten bak Leonardo sitter den nye eleven Gabriel (Fabio Audi). Giovana inviterer Gabriel til å gå hjem med dem etter skolen; hver dag pleier hun å følge Leonardo hjem selv om huset hans er lengre unna enn hennes. Hun erter ham for å aldri snakke med henne om kjærlighetslivet sitt. Gabriel forteller dem at han er glad i matte, og da foreslår Giovana at Leonardo kan få mattehjelp av Gabriel siden han gjorde det dårlig på forrige prøve.

Etter hvert blir både Leonardo og Giovana bedre kjent med Gabriel, og de tre vennene går hjem etter skolen og er sammen på fritiden. Leonardo blir mer selvbevisst på utseendet sitt, og spør Giovana om hvordan Gabriel ser ut. Han spør henne også om sitt eget utseende, og om hun synes han er kjekk. En dag tilbyr Gabriel å følge Leonardo hjem så Giovana ikke må gå en omvei, selv om hun sier det ikke er nødvendig. Leonardo slår seg sammen med Gabriel for et skoleprosjekt om Hellas. Gabriel forteller Leonardo at han tror Giovana har følelser for ham, men Leonardo tror ikke på det og sier at han ikke føler noe for henne. Guttene tilbringer mye tid sammen for å arbeide med prosjektet, og én dag glemmer Gabriel igjen jakken sin hos Leonardo.

Etter en skoletime forteller Leonardo Giovana at han er forelsket i Gabriel. Giovana vet ikke hvordan hun skal reagere, og må plutselig dra til bestemorens bursdag når telefonen ringer. Leonardo må da gå hjem alene. Når han plutselig får besøk antar han at det er Giovana og begynner å konfrontere henne for å etterlate han alene. Han sier at han i utgangspunktet var usikker på å fortelle henne om følelsene hans for Gabriel. Det Leonardo imidlertid ikke vet er at det er Gabriel som er på besøk. Han tar med seg jakken sin og kysser Leonardo før han går. Plutselig kommer Giovana tilbake og unnskylder seg for at det tok så lang tid. Når Leonardo finner ut at Gabriels jakke er borte innser han at det var Gabriel som kysset ham. Han smiler før filmen fader ut i sort.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ OUTFEST 2011 AWARDS Besøkt 2. august 2016.
  2. ^ «Iris Prize 2011 Winners». Iris Prize. Arkivert fra originalen 4. oktober 2013. Besøkt 2. august 2016. 
  3. ^ «Short Film Awards 2011». Cork Film Festival. Arkivert fra originalen 23. februar 2012. Besøkt 2. august 2016. 
  4. ^ Shulman, Randy. "Reel Affirmations 20: And the Winning Films Are -- ." Metro Weekly. Arkivert 3. mai 2012 hos Wayback Machine. (24. oktober 2011) Besøkt 2. august 2016.
  5. ^ «WATCH: Young Love Is Blind In “I Don’t Want To Go Back Alone”». Queerty. Besøkt 2. august 2016. 
  6. ^ Twitter-post om langfilmen Besøkt 2. august 2016.
  7. ^ «Panorama 2014: First Films». berlinale. Besøkt 1. august 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Eu Não Quero Voltar SozinhoInternet Movie Database Redigér på wikidata