Endre Tvinnereim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Endre Tvinnereim
Født13. juli 1972Rediger på Wikidata (51 år)
BeskjeftigelseStatsviter Rediger på Wikidata
PartiByluftlisten
NasjonalitetNorge

Endre Meyer Tvinnereim (født 1972) er en norsk forsker som spesialiserer seg på klimapolitikk og opinionsstudier innen klima, miljø og energi. Han har tidligere vært politiker i Bergen, og har tidligere arbeidet blant annet som analytiker innen kvotehandel i London.

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Tvinnereim fullførte i 2005 doktorgraden på Harvard University, med tittelen "Democracy in Europe's Regions: Party Competition, Government Accountability, and Citizen Satisfaction" [1]. Han hadde før den tid studert ved Columbia university og Universitetet i Bergen.

Politiker[rediger | rediger kilde]

Foran kommunevalget i 2011 i Bergen var Tvinnereim en av initiativtakerne bak en lokalliste som fikk navnet Byluftlisten. Formålet var å få gjort noe med den ekstremt dårlige luften i Bergen sentrum og de nærliggende områder om vinteren. Initiativtakerne mente at ingen av de eksisterende partier gjorde nok med dette problemet. Tvinnereim kom inn i Bystyret som eneste representant for denne listen.[2]. Høsten 2014 meldte han seg inn i Arbeiderpartiet, og stod på deres liste til lokalvalget i Bergen i 2015. Han fortsatte bystyreperioden ut som bystyrerepresentant for Byluftlisten.[3]. I perioden 2015-2019 satt Tvinnereim som bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Bergen, og i februar 2020 ble han utnevnt som skolebyråd i Bergen[4]. I februar 2022 annonserte Tvinnerheim at han ville gå av som skolebyråd i Bergen[5].

Forsker[rediger | rediger kilde]

Tvinnereim har stort sett forsket på luftforurensning og klimaendring, samt tilhørende kvotehandel. Han er for tiden ansatt ved Universitetet i Bergen og NORCE Norwegian Research Center.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]