En stor manns elskerinne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En stor manns elskerinne
orig. Christopher Strong
Generell informasjon
Utgivelsesår1933
Prod.landUSA
Lengde78 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDorothy Arzner
ProdusentDavid O. Selznick
Prod.selskapRKO Radio Pictures
Eksterne lenker

En stor manns elskerinne (originaltittel: Christopher Strong) er et amerikansk drama fra 1936 regissert av Dorothy Arzner. Filmen har romanen "Christopher Strong" av den britiske forfatteren Gilbert Frankau som forelegg.

Handling[rediger | rediger kilde]

I London deltar Monica Strong (spilt av Helen Chandler) og hennes gifte kjæreste, Harry Rawlinson, på en sammenkomst holdt av Monicas tante, Carrie Valentine. Carrie kunngjør en utfordring: Kvinner må finne en mann som er gift i mer enn 5 år og er trofast gift, og menn må finne en kvinne over 20 år som aldri har hatt noen ordentlige kjærester. Monica reiser for å finne sin far, Sir Christopher Strong (spilt av Colin Clive) som fremdeles er et hengivent forhold med Monicas mor. Men Harry følger etter henne på en motorsykkel, og havner i en ulykke. Lady Cynthia Darrington (spilt av Katharine Hepburn) en berømt flyver, hjelper ham - og de reiser videre sammen.

Men Cynthia har aldri vært i noen kjærlighetsforhold, og er mye eldre enn 20 år. I løpet av festen møtes Cynthia og Christopher, en tidligere venn av hennes avdøde far. Cynthia og Monica blir snart venner. Men Lady Elaine Strong (spilt av Billie Burke) liker ikke dette vennskapet mellom Cynthia og Christopher, selv om Christopher insisterer på at Cynthia er en god innflytelse for datteren hans. Christopher ber Cynthia om å overtale Monica til å reise sammen med resten av familien til Cannes. Christopher og Cynthia innrømmer ovenfor hverandre at de er dypt forelsket, men blir enige om å aldri møtes igjen. Men Elaine ser dem ta farvel, og tror at Christopher og Cynthia er kjærester.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]