Emo (selskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Emo er en norsk distributør av forbruksvarer, til bedrifter, organisasjoner og privatpersoner . Alt salg skjer til bok -og papirkjeder, kontorforhandlere, dagligvarekjeder, facilityforhandlere, IT-leverandører, HOREKA-forhandlere, netthandlere og andre som videreselger Emos produkter til sluttkunder i hele Norge. Emo lagerfører ca. 18.000 ulike produkter innenfor gruppene kontorrekvisita, IT-supplies, skrivere -og tilbehør, mykpapir, emballasje, renhold, kontorpapir og andre forbruksvarer. Emo er i dag betegnelsen på forhandlersalgsvirksomheten i Staples Norway AS, og er en direkte fortsettelse av selskapet Emo AS, som igjen var en direkte fortsettelse av Emil Moestue AS -et selskap som ble etablert i 1883.

Forretningsidé[rediger | rediger kilde]

Emos forretningsidé lyder slik: Emo skal gjennom effektiv distribusjon av produkter fra ledende produsenter av merkevarer tilby en rasjonell og lønnsom verdikjede for forhandlere. Emo skal styrke samarbeidspartneres konkurransekraft gjennom tilleggstjenester som bedrer lønnsomhet og vekst.

Emo fra 1883 til i dag[rediger | rediger kilde]

Emil Moestues trykkeri i Skippergata 38-40, Oslo, 1949

Emo AS har vært aktiv på det norske marked i over 130 år og har vokst til å bli den ledende distributøren i markedet for og kontor- og datarekvisita. Virksomheten ble etablert under navnet Emil Moestue i 1883, og i 1977 gikk selskapet fra å være familieeid til å bli en del av Borregaard (Orkla) og fikk navnet Emo.

I 1994 ble Emo kjøpt av Røkke-selskapet RGI, som solgte det videre til finske Tamore i 1999. Tamore solgte Emo til Andvord i 2002. I 2005 ble Andvord fusjonert med Tybring-Gjedde, og i 2006 ble Andvord Tybring-Gjedde kjøpt av det nederlandske selskapet Buhrmann, som i 2007 byttet navn til Corporate Express. Corporate Express ble kjøpt av Staples som er verdens største aktør innen kontor- og datarekvisita. I dag er Emo en del av selskapet Staples Norway AS, har kontorer på Lørenskog og leverer varer fra sitt distribusjonssenter på Lahaugmoen på Skjetten, rett utenfor Oslo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Emos nettsider