Emilio Silva

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Emilio Silva
Født9. nov. 1965[1]Rediger på Wikidata (58 år)
Elizondo
BeskjeftigelseJournalist, sosiolog Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversidad Complutense de Madrid
NasjonalitetSpania
Oppgraving av de drepte i en av de massegravene i Spania etter Borger Krigen, utført av Foreningen for inndrivelse av historiske hukommelse ARMH, ledet av Emilio Silva Barrera.

Emilio Silva Barrera (født 9. november 1965 i Elizondo, Navarra) er en spansk journalist, en av grunnleggerne av ARMH, en gruppe som har brukt mange år på jakt etter de stedene der de begravet ofrene under den spanske borgerkrigen og det påfølgende diktatur.

Selv om han ville vie seg til poesi som ung, ble ham uteksaminert i sosiologi, og han viet mesteparten av sitt yrkesaktive liv til journalistikken. Han ble senere redaktør i "Fall den som måtte falle" i Manel Fuentes-perioden. [2]

I mars 2000, lokaliserte ham en massegrav i Priaranza del Bierzo i León, stedet der hans egen bestefar hadde blitt begravd, sammen med tolv andre menn. Alle disse var medlemmer av venstreorienterte organisasjoner og republikaner drept under borgerkrigen, av falangister den 16. oktober 1936.

I september 2000 publiserte han en artikkel i La Crónica de León under tittelen: "Min bestefar var også en av de forsvunnede" (original: "Mi abuelo también fue un desaparecido").[3] I artikkelen beklaget ham hvordan det spanske samfunnet hadde behandlet den kjente  Pinochet-saken, og hvordan det ikke ble gjort noe i forbindelse med leting etter de tusenvis av menn og kvinner, som hadde forsvunnet under den spanske borgerkrigen.

Oppdagelsen av massegraven der de som i dag er kjent som "de tretten fra Priaranza" ga grunnlag for stiftelse av ARMH, hvor han er leder i dag, i samarbeid med Santiago Macías, Palma Granados og Jorge López. Organisasjonen har vært opptatt av å lete etter de massegravene med drepte republikanere. Undersøkelser av utallige massegraver har bidratt med data til familiemedlemmene som i flere tiår ikke har visst noe om deres kjære som forsvant.

Han har publisert boka "Francos Massegraver: republikanerne som diktatoren etterlot i veikantene" (original: "Las Fosas de Franco": los republicanos que el dictador dejó en las cunetas" ), på forlaget Temas de Hoy, i samarbeid med Santiago Macías.

Fra 2007 til 2014 fikk formannskapet i ARMH et politisk tillitsverv for Izquierda Unida i Rivas Vaciamadrid kommune. [4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 15038361f, catalogue.bnf.fr, besøkt 30. desember 2019[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ "Este país me da muchos disgustos",Público, 27 de agosto de 2009
  3. ^ Mi abuelo también fue un desaparecido
  4. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 7. mars 2016. Besøkt 14. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Presse artikler av Emilio Silva