Emergenza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Knuckles of Frisco på Emergenza Benelux 2011

Emergenzafestivalen er en verdensomspennende bandkonkurranse der 150 byer i hele verden arrangerer innførende runder og semifinale runder. Deretter blir det arrangert nasjonale og regionale finaler der vinnerne av disse drar videre til den internasjonale finalen. Denne finner sted på Taubertal Open-Air Festival i Tyskland. I de innledende rundene og i semifinalene er det publikum som stemmer frem sine vinnere, mens det i de regionale og nasjonale finalene, samt i den store internasjonale finalen er internasjonale fagjurier som kårer vinnerne. Vinneren av den internasjonale finalen får, i tillegg til tittelen "the best band on the planet", en profesjonell plateproduksjon, en sponset turne i USA, musikkinstrumenter og utstyr. De beste individuelle musikerne blir også premiert med utstyr.

I 2007 vant Mirramaze den norske og den nordiske finalen og representerte dermed Norden i den internasjonale finalen i Tyskland. I 2011 vant Oslogruppen Envy den internasjonale finalen[1]. I 2022 vant Simen Steinklev og band[2].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.nrk.no/lydverket/internasjonal-seier-til-envy/
  2. ^ Storsæter, Eline (14. august 2022). «Vant den internasjonale finalen: – Surrealistisk». Agderposten. Arkivert fra originalen 15. august 2022. Besøkt 15. august 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]