Elizabeth Anne Everest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elizabeth Anne Everest
Født1832Rediger på Wikidata
ChathamRediger på Wikidata
Død3. juli 1895[1]Rediger på Wikidata
Gravlagt City of London Cemetery and Crematorium[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse BarnepikeRediger på Wikidata

Elizabeth Anne Everest (født 1833[3] i Chatham, død 3. juli 1895 i London) var en typisk engelsk nanny (barnepike) i victoriatidens England.

I 1875 tok hun tjeneste som barnepike hos familien Churchill og fikk ansvaret for ekteparets nyfødte sønn, Winston. Viktoriatidens overklasse overlot barna til barnepiker, og hadde oftest et distansert forhold til sine barn; ekteparet Churchill var ikke noe unntak. Winston Churchills foreldre hadde liten kontakt med sønnen, og særlig faren Randolph Churchill var negativ.

Barnepiken Elizabeth Anne Everest ble den som faktisk oppdro unge Winston. Han kalte henne Woom, det nærmeste han klarte uttalen av woman.[4] Hun var en from kristen, og forble ugift, selv om hun - slik det ble gjort overfor barnepiker, kokker og husholdersker - alltid ble titulert «fru Everest».[5] Unge Winston var ikke noe lett barn, men fru Everest hadde en sterk pliktfølelse og var guttens faste holdepunkt i hans foreldres fravær.

Fru Everest bodde i sine siste år hos sin søster i 15 Crouch Hill i Finsbury, London. Etter hennes død i 1895 kom Churchill til begravelsen, betalte for gravsteinen, og betalte i mange år et årlig beløp for vedlikehold av graven.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Find a Grave, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Elizabeth Ann Everest, Find a Grave 6380566
  2. ^ Find a Grave, Find a Grave 6380566
  3. ^ Winston Churchill: A Biographical Companion Av Chris Wrigley, 2002, s. 174
  4. ^ https://www.findagrave.com/memorial/6380566/elizabeth-ann-everest
  5. ^ https://wikimili.com/en/Mrs[død lenke].

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]