Elin Biermann Austad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elin Biermann Austad
Født13. sep. 1976Rediger på Wikidata (47 år)
Oslo, Norge
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
PosisjonMidtbane
Draktnr.9
Ungdomsklubb
År
1984-1993
Klubber
Røa
Klubber*
År Klubber Kamper (mål)
1994–2000​ Røa 122 (53)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 5. februar 2010.

Elin Bierman Austad (født 13. september 1976 i Oslo) er en norsk tidligere fotballspiller[1] og er sammen med Kristine Edner Wæhler den som bygget opp Røas kvinnelags sportslige suksess fra begynnelsen.

Austad tilhørte allerede fra oppstarten de «lillejenter» som under Ole-Bjørn Edner startet opp jentefotballen og senere kvinnefotballen i Røa IL, og hun var en av de viktigste spillerne i Røas 1976-generasjon som la grunnlaget for klubbens utvikling. I begynnelsen markerte Austad seg særlig i five-a-side fotball med god teknikk på små flater. Austad var med på å vinne Dana Cup og Norway Cup med Røa, og hun spilte også for Røa da de debuterte i seriesammenheng. I Røas første sesong ble Elin Austad toppscorer for klubben med tolv mål fordelt på like mange kamper. I Røas første år scoret Austad mange mål, og hun var en viktig spiller for Røa mens de klatret opp divisjonene. Austad var med på klatringen fra 4. divisjon til 1. divisjon.

Imidlertid fikk Austad belastningsskader delvis på grunn av hard trening, og de to siste årene av sin aktive karriere spilte hun stadig mindre. I våren 2000 fikk Austad akillessenebetennelse, og etter at hun spilte mot Eik Tønsberg sto hun over to kamper, og Karin Bredland kom innpå i de kampene. De spilte én kamp sammen, mot Søgne FK, Bredlands gamlelag, før Austad måtte legge opp 1. juni 2000. Austad er sannsynligvis den viktigste spilleren fra Røa som ikke fikk spille i Toppserien.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Elin Biermann Austad». fotball.no. Norges Fotballforbund. Besøkt 6. februar 2016.