El Hierro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
El Hierro er vist med brun farge

El Hierro er den vestligste og sørligste av Kanariøyene.

Som alle de andre øyene på Kanariøyene er El Hierro en turistdestinasjon og er kjent for sine vindskeive einer (Juniperus turbinata), det hellige treet Garoé og El Hierro-kjempeøglen. I Valverde ligger øyas flyplass og fergeterminal, som begge har forbindelse med Tenerife. I løpet av 2007 hadde flyplassen besøk av 184 843 passasjerer, en økning på 7,8 prosent fra året før.

Navn[rediger | rediger kilde]

Navnet El Hierro, blir uttalt som det spanske ordet for "jern", men er ikke relatert til det ordet. Det har vært ulike problemer ved dette, og dette har påvirket det internasjonale navnet på øya. På 1500-tallet var navnet på øya oversatt til ordet "jern" i tekster og på kart. På portugisisk ble det for eksempel brukt ordet "Ferro" om øya. Hvor navnet El Hierro stammer fra er ikke helt sikkert, men man tror det stammer fra de første som bosatte seg på de større Kanariøyene.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Store deler av El Hierro har havnet under UNESCO-beskyttelse for å bevare sin naturlige og kulturelle mangfold. 60 % av arealet er for tiden på listen til UNESCO.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


SpaniastubbDenne Spaniarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.