Eirik Skadsdammen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eirik Bruntjernsberget Skadsdammen
Skadsdammen.jpg
Født23. mai 1981 (40 år)
Norge Kongsvinger
Beskjeftigelse Tømrer
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
SportIshockey
Klubb(er)Storhamar Yngres, Storhamar Hockey og Kongsvinger.
Kongepokal3

Eirik Bruntjernsberget Skadsdammen (født 23. mai 1981 i Kongsvinger) oppvokst på Lundersæter, bor i dag i Kongsvinger. Er en norsk tidligere ishockeyspiller og tidligere forward for eliteserieklubben Storhamar HockeyHamar, gjennom 18 sesonger og har Kongsvinger som moderklubb.

Ishockeykarriere[rediger | rediger kilde]

Skadsdammen vokste opp på Lundersæter i Kongsvinger kommune, Skadsdammen drev med sykkel sammen med broren. Men begynte med ishockey som 12 åring, de begynte med spille på sjøene rundt Kongsvinger, både Steinreien og Øvre Digernessjøen. Da Kongshallen sto ferdig i 1992, ble Skadsdammen med fire kamerater fra Lundersæter for å prøve seg. Siden har det gått i hockey.[1]

Skadsdammen kom til eliteserie-klubben Storhamar Dragons fra Kongsvinger IL Ishockey, Kongsvinger før 1999-sesongen og debuterte mot Frisk Asker i september samme år. Han regnes blant eliteseriens best trente spillere[2] og har fem offisielle landskamper. (11. oktober 2006)

Høydepunktet i karrieren var nok da han avgjorde finalen i 2008 i sudden death. Det ble også et par B-VM for Norge av det. Han fikk en indian summer i 2014-15 da han noterte seg for karrierebeste 68 poeng i serie og sluttspill. Etter å ha avsluttet sesongen 17-18 med sitt tredje NM-gull var karrieren over, i allefall på a-lagsnivå. Neste sesong ble det etterhvert comeback for Storhamar Yngres i 1. divisjon.

Skadsdammen draktnummer 8. henger i taket i CC Amfi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]