Edhi Foundation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
EDHI Foundation (Pakistan)
Grunnlegger(e)Abdul Sattar Edhi
Stiftet1951[1]
HovedkontorKarachi, Pakistan
StabAbdul Sattar Edhi
VirkeområdeVelferd, Humanisme
Motto«Live and help live»[2]
Nettstedwww.edhi.org

Edhi Foundation er en frivillig velferdsorganisasjon i Pakistan, grunnlagt av Abdul Sattar Edhi i 1951. Edhi er leder av organisasjonen og hans kone Bilquis, en sykepleier, overvåker fødsel- og adopsjonstjenester av stiftelsen. Hovedkvarteret er i Karachi, Pakistan.

Edhi Foundation gir 24-timers assistanse over hele landet i Pakistan og i utlandet. Stiftelsen yter, blant mange tjenester, ly for den fattige, frie sykehus og medisinsk behandling, narkotika rehabiliteringstjenester, og nasjonale og internasjonalt hjelpearbeide. Dens hovedfokus er beredskapstjeneste, foreldreløse, handikappede, ly for den fattige, utdanning, helsevesen, Internasjonal samfunnstjeneste, Blod & medisin Bank, luftambulansetjeneste, marine- og kystnære tjenester.

Opphav[rediger | rediger kilde]

Edhi etablerte sitt første velferdssenter og deretter Edhi Trust med bare Rs. 5000 (Ca. 500 kr i dagens verdi.) Edhi Foundation er den største velferdsorganisasjonen i Pakistan i dag. Stiftelsen har over 300 sentre over hele landet, i store byer, små byer og fjerntliggende områder, som gir medisinsk hjelp, familieplanlegging og krisehjelp. Den eier luftambulanser, som gir rask tilgang til fjerntliggende områder.

I Karachi (Pakistans nest største by) alene drifter Edhi Foundation åtte sykehus som gir gratis medisinsk behandling, øyesykehus, diabetikersentre, kirurgiske enheter, et 4-sengs kreftsykehus og mobile apotek. I tillegg til disse forvalter Stiftelsen også to blodbanker i Karachi.

Velferdsaktiviteter[rediger | rediger kilde]

  • Husly til foreldreløse, rømlinger, og psykisk syke.
  • Juridisk bistand til personer i fengsel.
  • Begravelsestjenester til fattige. Religiøse tjenester leveres i henhold til den avdødes religiøse tilhørighet.
  • Gratis matservering til fattige, psykisk syke, narkomane osv. i store byer i Pakistan (Pakistans svar på Fattighuset)

Nødtjenester[rediger | rediger kilde]

Edhi Foundation er oppført i Guinness rekordbok for å ha den største frivillige ambulansetjenesten i verden. Feltambulansetjenesten omfatter 700 ambulanser. Blod- og medisinbankene gir medisin til trengende personer. Flyktningbistand gir hjelp til flyktninger i Pakistan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]