Duncan Regehr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Duncan Regehr
Duncan Regehr At Milton Keynes 2013.png
FødtDuncan Peter Regehr
5. oktober 1952 (65 år)
Lethbridge
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Skuespiller, skribent, kunstner, billedhugger, maler, filmskuespiller, bokser, teaterskuespiller
Nasjonalitet Canada
Medlem av Royal Canadian Academy of Arts
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Duncan Peter Regehr (født 5. oktober 1952 i Alberta, Canada) er en canadisk forfatter, multi-mediaartist og skuespiller. Han har også vært kunstløper, olympisk bokser og teaterskuespiller i hjemlandet Canada før han reiste til Hollywood i 1980. Han debuterte som skuespiller i filmen The Monster Squad i 1987.

En av Regehrs mest kjente roller var i filmen New World Zorro der han spilte Don Diego de La Vega og hans alter ego den sverdsvingende helten Zorro. Regehr portretterte den maskerte helten i 88 episoder på Christian Broadcasting Network's Family Channel mellom 1990 og 1993. Han har også spilt i Star Trek: The Next Generation-episoden Sub Rosa som Ronin som var et spøkelse som forelsket seg i Beverly Crusher. Han spilte også i Star Trek: Deep Space Nine.

Duncan Regehr er mindre kjent som maler. Maleri og tegning er noe han har drevet med siden barndommen. Regehr utstilte sine kunstverk for første gang i 1974 under Stratford Festival i Ontario. Året etter ble kunstverkene vist frem på Yorkville Art Center i Toronto. Siden den gang har han hatt en rekke utstillinger både i Canada, USA, Storbritannia og resten av Europa.

Den 10. november 2008 ble Duncan Regehr tildelt den ærefulle graden Doctor of Fine Arts ved University of Victoria i Britisk Columbia.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]