Duds

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Duds
Generell informasjon
GenreStumfilm, mysteriefilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde50 min.
Bak kamera
RegiThomas R. Mills Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeTom Moore, Naomi Childers, Christine Mayo, Edwin Stevens, Lionel Belmore, Edwin Wallock Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapGoldwyn Pictures Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)22. februar 1920 (USA)
Eksterne lenker

Duds er en amerikansk stum mysteriefilm fra 1920, regissert av Thomas R. Mills.[1] Hovedrollen spilles av Tom Moore. Manus er basert på en roman fra 1920 av Henry C. Rowland.

Filmen er antatt tapt.

Handling[rediger | rediger kilde]

En dramatisk scene

Tilbake fra fronten etter å ha deltatt i første verdenskrig, godtar kaptein Phoebe Plunkett et oppdrag som går ut på å pågripe juvel-smuglere som er på leting etter Sultana-diamanten. I løpet av oppdraget sitt møter han Patricia Melton, som introduserer seg selv som en fransk hemmelig agent - som også er på jakt etter den verdifulle diamanten. Plunkett er forelsket i Olga Karakoff, datteren til en velstående gullsmed, og han mistenker snart at Olgas far samarbeider med diamant-smuglerne.

Imidlertid viser det seg etter hvert at Patricia var den virkelige bedrageren. Etter at hun oppdager at juvelen faktisk er innkapslet i en medaljong som Olga går med rundt halsen, får hun tak i både Olga og diamanten. Men Plunkett forsøker å komme henne til unnsetning, og vinner både Olga og en stor belønning for å ha gjenvunnet juvelen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]