Drops of Jupiter (Tell Me)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Drops of Jupiter (Tell Me)» er en rockesang av det amerikanske musikkgruppa Train fra deres andre album Drops of Jupiter (2001). Det var albumets første singel, og havnet på topp 5-lista til Billboard Hot 100. I Europa fulgte låtene «It's Love», «This Is Not Your Life», og «Sharks» med singelen. Låta har tilbrakt over 100 uker på populærmusikklister, og holdt seg også lenge på lister over gjengangere. Selv om låta ble utgitt før digital nedlasting ble normen, har sangen blitt lastet ned over 100 000 ganger (lovlig nedlasting), for dette har den fått et Gull-bevis av RIAA. Den har figurert på topp 50-lista for digitale nedlastinger selv fem år etter at den opprinnelig ble utgitt.

Teksten[rediger | rediger kilde]

Ettersom teksten er særegen og noe gåtefull har det vært mange spekulasjoner om dens innhold. Hovedvokalist Pat Monahan uttalte i 2006 at sangen var inspirert av hans mors død, og at åpningslinjene kom til ham i en drøm. Sangen, som i utgangspunktet var om hans mor, utviklet seg til å bli en kjærlighetssang.

Priser[rediger | rediger kilde]

Sangen har vunnet to Grammypriser for beste rocksang, og enda en pris for beste instrumentale arrangement for vokalister.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]