Hopp til innhold

Drivstofftank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Drivstofftank på en lastebil
To dropptanker på en F-22 Raptor

Drivstofftank er en beholder for drivstoff, som pumpes inn til en motor. Det er oftest ett eller flere filter montert mellom tanken og pumpen, for å stoppe urenheter fra å tette pumpen.

Drivstofftanken på en bil er som regel montert bak under bilen. Man fyller drivstoff på tanken gjennom påfyllingsluken, som er tettet med et tanklokk. På lastebiler er tanken som oftest montert på siden.

Til små påhengsmotorer er ofte drivstofftanken integrert i motoren, men på større er den løs grunnet større drivstofforbruk. Disse var i starten laget av stål, men grunnet vekt og rustproblemer lages de nå som oftest i plast. På større båter med innebygget motor er drivstofftanken bygget fast i båten.

På enkelte fly har man i tillegg til interne drivstofftanker også eksterne drivstofftanker, som kan slippes når de er tomme, såkalte dropptanker. Disse blir brukt når man skal fly ekstra langt. Enkelte fly har også mulighet for å fylle drivstoff i luften i fart.

motorsykler og mopeder er drivstofftanken plassert på rammen mellom styret og setet. Her fyller man drivstoff direkte inn i tanken.

Autoritetsdata