Drake Relays

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Drake Relays
Mike A. Myers Stadium
Generell informasjon
IdrettsgrenFriidrett
ArrangørDrake University
VertsbyDes Moines
VertslandUSA
Arena(er)Drake Stadium
DatoÅrlig, i april
ØvelserFriidrett

Drake Relays er et årlig friidrettsstevne som blir arrangert på Drake Stadium i Des Moines, Iowa, på campus til Drake University.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Det første Drake Relays ble arrangert i april 1910. Stevnet ble arrangert på banen Haskins Field og hadde kun 100 tilskuere og 82 utøvere, alle fra college og high schooler i Des Moines og omegn. I år to vokste oppmøtet til 250 utøvere og nær 500 tilskuere. Ti år senere, i 1922, var stevnet utvidet til et todagers arrangement med 10 000, og ble det første store friidrettsstevne i USA med egen radiosending. I forkant av stevnet i 1926 ble det bygget en ny bane, Drake Stadium, på tomten til universitetets utdaterte stadion, Haskins Field.[2]

Øvelser for kvinner ble lagt til i 1961, med blant annet Wilma Rudolph på 100 yards.[3] Fra 1966 var alle lørdagskonkurranser utsolgt med 14 504 tilskuere i 2012 som ny rekord.[4] I 1969 ble banedekket endret til tartan gummidekke. Fra 1976 ble banen utvidet fra 400 yards til 400 meter og alle distanser endret til det metriske system.

Fra 2006 ble stevnet utvidet med øvelser også fredag kveld.[5] I 2010 ble løpet, the Grand Blue Mile, lagt til som publikumsvennlig øvelse i bysentrum i Des Moines.[6] Stevnet er med dette utvidet til en hel festivaluke som også inneholder parade i byen, og stavsprang i innendørsanlegget til universitetet.[7] Todagers øvelsene tikamp og syvkamp gjennomføres onsdag og torsdag, der torsdagen også inneholder flere langdistanseløp.

[rediger | rediger kilde]

Matkjeden Hy-Vee kjøpte seg inn som hovedsponsor i 2013 og gjorde Drake Relays i stand til å tilby startpenger for å skaffe de beste utøverne. Drake Relays ble med dette det rikeste friidrettsarrangementet i USA. Sportskanalen ESPN2 sendte 90 minutter dirkte med ESPN3 ytterligere to timer.[8] Dette året var det 25 olympiske medaljevinnere på konkurranselistene.[9] Siden dette har NBC Sportsnettwork tatt over med over to timer sending og direktesending via NBCSports.com.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]