Percival «Perry» Cox

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Dr. Percival 'Perry' Cox)
Hopp til: navigasjon, søk

Percival «Perry» Cox er en fiktiv person spilt av John C. McGinley som opptrer i TV-serien Scrubs. Cox er 47 år gammel i sesong 7 og bor sammen med sin eks-kone Jordan Sullivan og deres to barn: Jack og Jennifer Dylan.

Familiehistorie[rediger | rediger kilde]

Cox har en søster, Paige, som er en nyfrelst kristen. Faren til Cox var en voldelig alkoholiker og han forteller at moren deres forholdt seg taus da «our dad drunkenly knocked us from room to room». Selv om Cox er en urokkelig ateist viser det seg at det ikke er søsterens kristne tro som er roten til hvorfor de kommer så dårlig overens, men at søsterens samvær minner ham om den vonde barndommen.

Trivia[rediger | rediger kilde]

Cox er ateist og demokrat, han ser på det å være en republikaner som noe negativt og bruker det som et skjellsord ved flere anledninger. Han er også veldig oppsatt på å reformere det amerikanske systemet innenfor medisin og mener at alle mennesker har krav på like god og gratis behandling, i stikk strid med dr. Bob Kelso, som utelukkende ser på sykehuset som en pengemaskin. Kelso og Cox er stadig vekk i konflikt på grunn av dette, Cox behandler pasienter uten forsikring eller penger og Kelso forsøker å hindre dette etter beste evne.