Do Over

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Do Over
Generell informasjon
SjangerDrama
Komedie
Fantasy
Prod.landAmerikansk
Sesonger1
Episoder15 (hvorav fire ikke ble sendt)
Lengde22 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
KommentatorTom Everett Scott
MedvirkendePenn Badgley
Angela Goethals
Josh Wise
Natasha Melnick
Michael Milhoan
Gigi Rice
Bak kamera
ProdusentSally DeSipio
Mark H. Ovitz
ManusKenny Schwartz
Rick Wiener
Casey Johnson
David Windsor
Alan R. Cohen
Alan Freedland
Marsha Myers
RegiLev L. Spiro
Michael Lange
TittelmusikkMarc Bonilla
MusikkMarc Bonilla
Sending
Periode19. september5. desember 2002
TV-kanalThe WB
Eksterne lenker
IMDb

Do Over er en komi/dramaserie, som ble skapt av Kenny Schwarz og Rick Wiener for WB Television Network og som hadde Penn Badgley i hovedrollen som Joel Larsen. Angela Goethals, Josh Wise, Natasha Melnick, Michael Milhoan og Gigi Rice spilte også viktige roller.

Serien hadde en kultstatus under tiden den ble sendt, men ble tatt av luften grunnet lave seertall etter episode 11. Det ble totalt laget 15 episoder.

Premiss[rediger | rediger kilde]

Joel Larsen er en mann i midten av trettiårene som aldri fikk noe ut av livet sitt. Men når han gjennomgår en ulykke som involverer hans gale søster Cheryl og en hjertestarter, blir Joel sensasjonelt sendt tilbake til året 1980 - der han er fjorten år gammel, men med sine 2002-minner intakt. Når Joel skjønner at han blir nødt til å leve de tjueto siste årene sine om igjen får han først panikk, men etter at han skjønner at livet faktisk var bedre den gang, bestemmer han seg for å nyte det. Foreldrene er fremdeles gift, søsteren er ved (relativt) god mental helse, og han har sine to beste venner i deres beste alder. Og med litt flaks kan han kanskje forandre på den mer dystre fremtiden?

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Joel er seriens hovedperson. Han er en laidback person som ofte tar livet som det kommer. Han prøver å bruke sine fortidskunnskaper for alles beste, men blir også tidvis fristet av å misbruke disse kunnskapene, som for eksempel å stjele sanger fra veletablerte artister. Gjør som regel alltid det rette til slutt.

Joels søster, som stort sett alltid er sarkastisk og ekkel mot broren. Hun viser imidlertid av og til at det faktisk også eksisterer søskenkjærlighet der imellom all ertingen og kranglingen.

Pat er Joels trofaste bestevenn, som fungerer som en comic relief i serien. Han støtter Joel i stort sett alle situasjoner, og er også den eneste som vet at Joel er fra fortiden.

Isabelle er Joels andre bestevenn, som kler seg og snakker ganske eksentrisk. Hun oppfører seg ofte pompøst og bedrevitende, men bryr også seg veldig om Joel. Det ble hintet til at hun følte noe mer for Joel enn vennskapelige følelser før serien ble tatt av lufta.

Joels far, en sta mann som tror han alltid har rett, noe som flere ganger setter ekteskapet med Karen på prøve.

Joels mor, en løsningsorientert kvinne som vet å holde styr på familien. Hun befinner seg ofte i krangler med mannen sin om både store og små ting.

Biroller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]