Djevelens føflekk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Djevlens føflekk
orig. Blood on Satan's Claw
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm[1]
Utgivelsesår1971
NasjonalitetStorbritannia
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPiers Haggard[1] Rediger dette på Wikidata
ManusRobert Wynne-Simmons, Piers Haggard Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Tony Tenser
MusikkMarc Wilkinson Rediger dette på Wikidata
FotoDick Bush Rediger dette på Wikidata
KlippRichard Best Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendePatrick Wymark, Barry Andrews, James Hayter, Michele Dotrice, Wendy Padbury, Linda Hayden Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapTigon British Film Productions Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)The Cannon Group
Budsjett82 000 GBP (£) Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1971
Eksterne lenker

Djevelens føflekk[2] (org. The Blood On Satan's Claw) er en britisk historisk grøsser fra 1971.

Handling[rediger | rediger kilde]

I en avsidesliggende landsby i England tidlig på 1700-tallet oppdager bonden Ralph Gower en deformert hodeskalle med ett intakt øye og merkelig pels. Han insisterer på at den lokale dommeren burde se på hodeskallen, men den forsvinner på mystisk vis. Dommeren krediterer derfor hendelsen til Ralphs overtroiske frykt. I mellomtiden tar Peter Edmonton med sin forlovede, Rosalind Barton, for å møte sin tante Banham - som dommeren for tiden bor hos. Rosalind skal sove i et rom på loftet, hvor hun begynner å skrike i løpet av natten. Hun skader også Banham, når hun kommer for å se hva som foregår. Dette får også Banham til å bli syk på mystisk vis. Til tross for Peters protester, sørger dommeren for å få Rosalind innlagt. Men samtidig som hun blir ført ut, skimter Peter en monstrøs klo der hånden hennes burde vært. I mellomtiden oppdager tre barn en klo fra den deformerte kroppen som hodeskallen antagelig kom fra, samtidig som de leker i nærheten av en åker. Den kvelden forsvinner tante Banham.

Overbevist om at huset inneholder ondskap, sniker Peter seg inn på loftsrommet om natten. Men der blir han angrepet av en skapning med en pels-kledd klo. Han forsøker å beskytte seg selv med en kniv, men når dommeren dukker opp oppdager han at Peter har kuttet av sin egen hånd. Selv om dommeren er skeptisk til overnaturlig involvering, får han tak i en bok om hekseri. Dagen etter reiser dommeren til London, og etterlater den pompøse og treige Squire Middleton til å ta hånd om eiendommen - men han lover å komme snart tilbake. Mark, et av de tre barna som hadde oppdaget den merkelige kloen, blir lokket ut av klassekameratene, som skulker skolen slik at de kan leke i en ødelagt kirke. Mark blir narret til å spille et dødelig spill, og kroppen hans blir deretter gjemt i familiens vedskjul. En av vennene hans, Angel Blake, prøver deretter å forføre pastor Fallowfield. Under Marks begravelse snakker Angels far til godseieren, og anklager pastoren for å forsøke å mishandle datteren hans og kanskje være ansvarlig for Marks dødsfall.

Marks søster, Cathy, samler blomster til graven hans når to gutter angriper og binder henne under påskudd av å spille et spill. Guttene fører Cathy til Angel Blake, som marsjerer henne i en prosesjon sammen med de andre barna til den ødelagte kirken. Der skal de gjennomføre en messe til demonen Behemoth, som fremstår som et beist med pels. Barna ødelegger Cathys kjole, og det blir avslørt at hun har pels på ryggen. Kulten voldtar og dreper Cathy som del av et ritual, før de flår pelsen fra ryggen hennes. Ralph finner senere kroppen hennes i kirken og bærer henne til Squire. Men Angel Blake har forsvunnet. Ralph legger deretter merke til noen menn som forsøker å drukne en jente som heter Margaret, som de mistenker står bak hekseri. Ralph redder kvinnen, men ser at hun også har pels på beinet hennes. Han overbeviser en lege om å fjerne pelsen. Margaret oppsøker senere Angel, men Angel forlater henne ettersom hun ikke lenger bærer en del av demonens hud.

Margaret blir fanget kort tid senere og, under et forhør med dommeren, avslører hun at kulten snart skal møtes igjen ved den ødelagte kirken for å fullføre resten av ritualet for å gjenoppbygge hele demonens kropp. Denne gangen planlegger de å ta livet av Ralph, som befinner seg i en trance-aktig tilstand. Men dommeren samler en gjeng for å ødelegge kulten og demonen, før det er for sent. I den påfølgende volden blir Angel drept, og dommeren tar livet av demonen med et sverd. Dette avslutter også forbannelsen på Ralph, og returnerer ham til det normale.


Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt0066849/; besøksdato: 11. april 2016.
  2. ^ «Filmen på medietilsynet.no» (norsk). Besøkt 13. mars 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]