Diskusjon:Xenofobi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Vinklingen i denne artikkelen har etter min oppfatning en åpenbar mangel. Viss all frykt for det fremmede er en "fobi" og altså sykelig i en eller annen forstand, betyr det at behovet for å bevare og fremme sitt eget og det kjente på samme måte må være sykt, ettersom dette behovet må være opplagt at er grunnlaget for ihvertfall deler av det som her kalles xenofobi. Summen av artikkelen som jeg leser den nå beløper seg til en "politisk korrekt", ensidig, og helt uholdbar, påstand. 62.16.241.36 22. mar 2007 kl. 22:54 (CET)

Jeg må si meg helt uenig. Slik jeg ser det gir artikkelen en rimelig balansert framstilling av fenomenet xenofobi på ganske liten plass. Artikkelen påstår ikke som du sier at det å ville bevare sitt eget er sykelig. Du kan eventuelt komme med forslag om konkrete endringer. -- SLB (diskusjon) 22. mar 2007 kl. 23:29 (CET)
Om man mener artikkelen gir en balansert fremstilling av fenomenet xenofobi, som du sier, kommer jo an på hva man mener xenofobi er for noe. Det er riktig at artikkelen ikke uttrykkelig sier at det er sykt å ønske å bevare sitt eget, men det jeg mener er at artikkelen ikke nevner andre mulige årsaker til såkalt fremmedfrykt enn fobi.
Sammenlignet med begrepet homofobi er det min mening at artikkelen burde gjøre tydelig at såkalt fremmedfrykt kan være noe helt normalt og legitimt menneskelig, tilsvarende homonegativisme i forhold til homofobi, og at såkalt fremmedfrykt langt ifra i alle tilfeller er reell fobi. For eksmpel den mye omtalte Christofer Owe som stod bak fjernsyns-dokumentaren Naive Norge på TV2 i fjor kan etter min mening vanskelig beskrives som fobisk, likevel er han kritisk i forhold til fremmedkulturelle. I følge artikkelen fins det imidlertid ingen andre forklaringen på hans holdning enn fobi. Det er mangelen som jeg mener artikkelen har. I følge artikkelen kan Owe sånn sett faktisk "forvente å motta kritikk og mislighold, og til og med behandling av kvalifisert helsepersonell". For meg blir dette "politisk korrekt" propaganda og en åpenbart falsk fremstilling, istedenfor nøytral informasjon. (PS. Jeg har ny IP idag, men det var jeg som skrev debatt-innlegget du svarte på.) 62.16.188.173 23. mar 2007 kl. 21:34 (CET)
Det er lettere å forstå hva du mener nå som du konkretiserer det. Jeg foreslår at du registerer deg og gjør de endringer du mener er nødvendig for at artikkelen skal bli mer nøytral i formen. Face-smile.svg -- SLB (diskusjon) 24. mar 2007 kl. 15:18 (CET)
Det er bra at du forstår meg bedre nå, du sier imidlertid ikke mye om hvorvidt du kan si deg mer enig med meg nå. I alle fall skal jeg prøve å forbedre artikkelen. Inntil videre har jeg satt en Objektivitet-melding på den. 62.16.188.173 25. mar 2007 kl. 04:23 (CEST)

Ufarliggjøring av rasisme?[rediger kilde]

Fremstillingen av xenofobi her virker litt hjemmelaget og subjektiv, og unødvendig komplisert. Mest kritisk er jeg til fremstillingen av rasisme som en form for xenofobi. Xenofobi er en irrasjonell frykt for mennesker av fremmed etnisitet, rasisme er en bevisst holdning til mennesker av annen etnisitet og bør ikke fremstilles som en fobi selv om xenofobi kan gi utslag som kan sammenlignes med rasisme. --Flyvende Banan 22. mai 2007 kl. 23:40 (CEST)

Norsk![rediger kilde]

Jeg ser ikke noe poeng i at denne artikkelen skal ha havn Xenofobi. Bruk norsk språk på norks wikipedoa.

roy

I all pedagogikk er det essensielt at pensum presenteres intelligibelt. Det er et elementært imperativ for alle pedagoger å unngå eksessiv anvendelse av idiomer med fremmed opprinnelse. I de fleste tilfeller eksisterer adekvate og relevante synonymer på norsk. Rkarlsba 26. jun 2011 kl. 00:12 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Xenofobi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. aug. 2017 kl. 21:43 (CEST)