Diskusjon:Wrestling

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oversettelse av det engelske begrepet "professional wrestling".[rediger kilde]

Engelsk wikipedia gjør rede for at det engelske begrepet "professional wrestling", har minst 2 betydninger.

En direkte oversettelse av begrepet er ikke enkelt, såfremt begrepet ikke står i en sammenheng som utelukker minst en av begrepets betydninger.<br.> Derfor blir det her feil (evt. mindre riktig) å påstå at «profesjonell bryting», er en direkte oversettelse av det engelske begrepet "professional wrestling".

Grimstad 5 18. jan 2009 kl. 15:05 (CET)

OVW er en arrangør, evt. et firma som arrangerer ...[rediger kilde]

Fra engelsk wp:

"Ohio Valley Wrestling (OVW) is an American independent professional wrestling promotion based in Louisville".

Altså den er :

  • 1. En arrangør
  • 2. Uavhengig

Grimstad 5 18. jan 2009 kl. 15:42 (CET)

Anders Rønningen driver med profesjonell bryting?[rediger kilde]

Med nåværende tittel, bør ikke teksten balanseres, ved at proffbryting slik Anders Rønningen driver, får en framtredende plass i artikkelen. Grimstad 5 19. jan 2009 kl. 14:38 (CET)

Burde artikkel hete noe annet?[rediger kilde]

Egentlig burde denne artikkel hete noe annet,enn nåværende tittel. Bl.a. fordi det ikke finnes noen sport på norsk, som heter profesjonell bryting. Det nærmeste jeg kommer er vel en leksikon-artikkel (Gyldendal, ca. 40 år gammel) som refererer til "amerikansk profesjonell bryting".

Mine forslag til endring av artikkel-navn.

  • 1. Wrestling
  • 2. Fribryting
  • 3. Fribryting(wrestling)
  • 4. Wrestling(fribryting)
  • 5. Profesjonell bryting i USA. (Dette forslaget er problematisk, bl.a. fordi det finnes mange profesjonelle brytere i USA. Men det finnes ikke noen referanser til at de har vært amatører og/eller læregutter innen «Professional wrestling». Er dette den eneste "sporten", hvor det bare finnes profesjonelle, og der det aldri har eksistert amatører?
  • 6. «Professional wrestling».
  • 7. Profesjonell wrestling.
  • A. Hvorfor har den da, det navnet den har?
  • B. Burde navnet forandres til en av de ovennevnte alternativer?
  • C. I den grad artikkel-navnet er feil/upresis, er det noe wikipedia kan leve med, så lenge innholdet i artikkel ellers er akseptabel?

Hvis noen gidder å legge en lenke her, til den wikipedia-siden, der man kan komme med forslag til endring av artikkel-navn, så hadde det vært fint. (Jeg spør altså ikke om en lenke til indroduksjons-siden til Tinget.) Grimstad 5 19. jan 2009 kl. 14:38 (CET)

Jeg mener at artikkelen burde hete Fribryting, da jeg mener at det har samme betydning som Wrestling, og er et norsk ord, dette er WP på norsk. Om den skal skifte navn bør denne diskusjonen stå en stund slik at alle for uttalt seg, ev så kan det tas opp på Tinget. Hvorfor den har det navnet den har nå er vel for at det er direkte oversatt fra «profesional wrestling» (engelsk). KEN 19. jan 2009 kl. 14:49 (CET)
Navn på artikkel bør endres til Fribryting. (Men jeg holder åpen muligheten for seinere å endre min mening, til Fribryting(wrestling) . Grimstad 5 19. jan 2009 kl. 15:01 (CET)
Men så flytt denne til wrestling da. Hvor mange år skal vi drive å terpe på at artikler bør ligge på de navn folk flest forventer å finne dem.--Ezzex (diskusjon) 7. nov. 2014 kl. 18:52 (CET)[svar]
Støtter @Ezzex: her. Man snakker ikke om profesjonell wrestling på norsk! Skillet mellom de to ulike fenomenene (den klassiske olympiske sportsgrenen og hybridformen mellom sport og teater) er språklig sett enkelt og entydig ved at man utelukkende bruker det norske ordet "bryting" for det første og utelukkende det engelske ordet "wrestling" for det andre. Interesserte kan også lese videre om det språklige på de:Professional Wrestler, som er mer eller mindre overførbart også til norsk. --2A02:587:B946:8D35:E0C4:9FE2:4C45:5BFD 12. mai 2021 kl. 07:31 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Wrestling. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. mar. 2023 kl. 08:21 (CEST)[svar]