Diskusjon:World Wrestling Entertainment

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva skal vi kalle "wrestling"? Professional Wrestling som i USA? Eller bare wrestling som vel i dagligtale er det som blir brukt mest her i Norge? Fribryting var en betegnelse som ofte ble brukt før i hvert fall, men det er heller ingen god oversettelse da fribryting er en stilretning innen amatørbryting. På engelsk skiller man på dem ved å kalle det for "Professinal Wrestling" og "Amateur (evt. sport) Wrestling". I Norge har jeg aldri hørt profesjonell bryting blitt brukt, men det hadde vel vært det beste. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 128.39.51.165 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Går det ikke an å bruke «profesjonell bryting»? Det hadde vært det beste. Vibeke 14. okt 2005 kl.15:11 (UTC)
Jeg mener vi bare skal beholde navnet «wrestling». Jeg har aldri hørt denne «sporten» omtalt under noe annet navn - og dessuten skiller vi da wrestling fra brytesporten, som jo strengt tatt er noe helt annet. --Beavis 14. okt 2005 kl.18:46 (UTC)
Problemet er at wrestling = bryting. Vibeke 14. okt 2005 kl.18:48 (UTC)
Jo, men rent bortsett fra navnet har wrestling (eller proffbryting, showbryting eller hva nå enn vi velger å kalle det) svært lite med brytesporten å gjøre. I den grad det eksisterer noen presedens, så kaller jo særforbundet til denne «idretten» seg Norges Wrestlingforbund. --Beavis 14. okt 2005 kl.18:51 (UTC)
Det er et godt poeng! Jeg tenkte det ville være forvirrende å bruke wrestling fordi det simpelthen betyr bryting, men hvis forbundet selv bruker ordet, så er sikkert det best. Vibeke 14. okt 2005 kl.18:54 (UTC)
Det ser kanskje ut som om vi får gå for "wrestling". Dette er tross alt et innarbeidet ord i det norske språket. Eneste innvending jeg har i mot det er som tidligere nevnt det at wrestling = bryting. Sier man til en engelskspråklig at man driver med wrestling kan ikke han avgjøre om man mener proff-eller amatørbryting. Men dette er kanskje flisespikkeri fra min side. Kanskje bør språkrådet komme med en fornorskning som "vresling" eller noe sånt... Dette usignerte innlegget ble skrevet av 62.73.249.96 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Et tips til deg: hvis du registrerer deg, ser over stilmanualen og signerer innleggene dine, blir alt mye enklere. Obladi 14. okt 2005 kl.20:53 (UTC)