Diskusjon:World Wide Web

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
  • Skrives det ikke "dobbel-v" og ikke "dobbelt-v" en bokstav er hannkjønn. Bokstaven W er derfor ikke et intetkjønn, som dobbelt tilsier. Dvs. at dobbelt-v bør endres til dobbel-v. En dobbel-v, en dobbelt-v, høres ikke riktig ut heller. !Av Petter Sandvik
  • Jeg synes en side som dette burde ha norsk navn (f eks "verdensveven") og at den bør presentere de norske betegnelsene før den engelske. Tilsvarende bør en del lenker skrives om til å ha med norsk navn i tillegg til det engelske. Jeg har lyst til å gjøre disse endringene, men vil først høre om det er andre synspunkter :-) Andreas L Opdahl (diskusjon) 21. sep. 2015 kl. 11:06 (CEST)
  • Det er begrensende å kalle World Wide Web et informasjonsrom. Det er mye mer enn det. Teknologien gir også mulighet for interaksjon, f. eks. nettbanker og nettbutikker.--Stig Ulfsby (diskusjon) 29. nov. 2019 kl. 12:57 (CET)
    Endret til informasjonssystem. - Soulkeeper (diskusjon) 29. nov. 2019 kl. 13:43 (CET)
  • Tim Berners Lee lagde ikke World Wide Web for intern bruk. Hans visjon var et globalt informasjonssystem. Han kombinerte to teknologier - hypertekst og Internet og skapte World Wide Web - hypertekster over Internet. Hypertekster hvor man kan klikke på lenker til andre dokumenter på samme maskin eksisterte allerede. Han utviklet HTTP og HTML som muliggjorde hypertekster og hypermedia over Internet. Se forøvrig engelsk Wikipedia.--Stig Ulfsby (diskusjon) 29. nov. 2019 kl. 12:57 (CET)