Diskusjon:Voksen skoles musikkorps

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Litt flere referanse - noen tips[rediger kilde]

La til en artikkel som stod i Aftenposten Aften i 2008. Den er skannet av Nasjonalbiblioteket og kan åpnes i norske bibliotek som abonnerer (og det bør alle bibliotek gjøre). Det var noen fine bilder i artikkelen, men stod ikke så mye mer faktisk informasjon ut over at Stein Brubak skriver på historien til korpset, koret og skolen. Korpsets første spillejobb var i Røa kirke. Da artikkelen ble skrevet var Anne Margit Arntzen Korpsleder, det bestod da av ca 110 musikanter som utgjorde et hovedkorps, et junorkorps og et aspirantkorps. Korpset rekrutterer musikanter fra Voksen og Bogstad skoler og har vært i Spania, England, Skottland, Danmark og Sverige, I år (dvs 2008) går turen til Italia, Gardasjøen.
- Fant også noen småbiter i noen bøker. De er digitalt lesbare og søkbare for norske ip-adresser. Det som var litt sært var at jeg fant flere stiftelsesdatoer. Jeg valgte å legge til Aften som hadde samme dato som stod i artikkelen og i referansen som stod i artikkelen fra før. Noen videre lesetips jeg fant er:

- dirigent Tormod Limmesand. antall koprsmedlemmer 1989: 55 aktive musikanter og 22 musikkaspiranter. Markerte 30-årsjubileet med konsert i Universitetets Aula. Her er stiftelsesdato 24.11.1953, men det må være trykkfeil for 1958)
- "så dagens lys i 1959." spilte offentlig for første gang ved skolens gudstjeneste til jul 1958. Uniformer i hvitt, sort, blått og rødt.
- Skolen åpnet 18.08.1958 for 211 elever. Noen steder korpset har vært. i 1999 ca 95 musikanter i hovedkorps, juniorkorps og aspirantkorps. Univofmer er blå og sorte med gulltresser og alpelue.
- Stiftet 10.10.1958, Uniform Sort og blå, Dirigent: Tormod Limmesand, Stifter rektor Anders Hasle. Første dirigent var Johan A. Myhre.
- Stiftet 10.10.1958.
- Sitat fra artikkel «Voksen skoles musikkorps er 25 år. Jubileumstonene skal klinge i Pershallen på Persbråten skole søndag eftermiddag. Det blir konsert med noe attåt, ikke bare iform av lotterier og kafeteria: Ordfører Albert Nordengen har tatt seg tid til å kaste glans over arrangementet. ......»

Referansene lenker til bøker eller aviser som er skannet av Nasjonalbiblioteket og kan kopierer å limes inn mellom referansetaggene dersom de er nyttig. Skjønte ikke helt hvorfor det er så mange datoer for stiftelse, men det er ikke viktig. det har kanskje sin forklaring i at det ble arbeidet med saken og så har ting skjedd etterhvert og så har men etterhvert blitt enige om å bruke en dato selv om arbeidet kanskje startet før og ble sluttført litt senere (med stiftelsen og starten). Datoen i artikkelen ser riktig ut. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 8. des. 2018 kl. 00:05 (CET)[svar]