Diskusjon:Vestfjorden (Oslofjorden)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kvar kjem denne definisjonen frå? --Ekko 21. feb 2008 kl. 20:14 (CET)

Fra diverse kart, se feks. Dobbeltblad 1-2 Sør-Norge (Cappelen). BjørnN 22. feb 2008 kl. 00:14 (CET)
Men Asker kommune ligger jo langt nord for Håøya, så dette henger ikke på greip. Det nordligste punktet som kan dele fjorden i to på langs er Langåra, altså på linja Nærsnes(i Røyken) - Spro (på Nesodden). --Ekko 22. feb 2008 kl. 10:41 (CET)
Ifølge kartet er Vestfjorden den delen av Oslofjorden som er vest for Håøya, dvs. den berører kommunene Hurum, Røyken og Frogn. Sætre og Åros ligger vel ved Vestfjorden, Båtstø kan kansje også regnes med. Asker er mye lenger nord og åpenbart feil. Jeg tviler på at Langåra har noen betydning i denne sammenhengen, fordi skipsleia går vest for denne. BjørnN 22. feb 2008 kl. 10:58 (CET)
Vestfjordens Seilforening holder til på Snarøya i Bærum. Vestfjorden avløpselskap eies av Oslo, Bærum og Asker kommuner og har anlegget sitt i Asker. Jeg holder fortsatt en knapp på at artikkelens beskrivelse i hovedsak er riktig, men den kan gjøres noe mer prisis. 91 22. feb 2008 kl. 11:10 (CET)
Artikkelens beskrivelse er selvmotsigende, og derfor feil, ettersom Håøya ligger langt sør for Asker. I en NIVA-rapport finner jeg en definisjon som gjør Vestfjorden til alt fra Drøbak til Oslo havn, altså Indre Oslofjord minus Bunnefjorden. Det gir jo i grunnen mening i å ha et eget navn på dette området. En mulighet er jo sjølsagt at Vestfjorden har vært et navn på løpet vest for Håøya, og seinere har blitt tatt i bruk på hele fjorden vest for Frogn/Nesodden. --Ekko 22. feb 2008 kl. 11:26 (CET)

Litt research gir følgende resultat: Indre Oslofjord består av tre hovedelementer; Bunnefjorden, Vestfjorden og Drøbaksund. Utenfor Drøbaksund ligger Breidangen (Hurum) (Midtre Oslofjord). Breidangen er det store fjordbassenget mellom Hurum i nord, Horten i sør, Holmestrand i vest og Son i øst. Lysakerfjorden er den delen av Indre Oslofjord som strekker seg fra Lysakerelvens utløp og ut mellom Snarøya og Bygdø. Skal søke etter flere fakta. 91 22. feb 2008 kl. 12:38 (CET)

Vi kommer til å bli nødt til å være nøye med kildene her. Etter å ha bladd meg gjennom noen hundre Google-treff ser det ut som om folk i Asker og Bærum bruker Vestfjorden synonymt med øyområdet mellom Snarøya og Konglungen. Forsåvidt et område som kunne ha et eget navn, men Vestfjorden er mer enn dette. Ekko 22. feb 2008 kl. 13:01 (CET)

Er det noen konkrete kilder til definisjon nr. 3? --Worldlydev (diskusjon) 24. mar. 2021 kl. 14:20 (CET)[svar]

La til en kilde nå. Ikke den beste, men står seg greit som et eksempel på begrepet er brukt om vestsiden av innseilingen i Indre Oslofjord. Det er mange nyere referanser (for eksempel knyttet til VEAS i/på/ved Bjerkås like nord for Slemmestad, og knyttet til fergetrafikk langs vestsiden av fjorden), men disse er ikke eksplisitte på at de ekskluderer østsiden av innseilingen langs Nesoddlandet, selv om det indirekte ligger i sammenhengen.
Har aldri opplevd/sett at noen med tilknytning til kommunene på vestsiden av fjorden har brukt begrepet etter definisjon nummer 4. Tviler også på at denne har noen forankring i Frogn, men har lite kjennskap til hvordan dette har vært på Nesodden. Den kan jo ha god forankring der, ut fra en «vest for her»-logikk. Men dette vet jeg altså ingenting om. --WK (diskusjon) 24. mar. 2021 kl. 16:17 (CET)[svar]