Diskusjon:Veranda

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norske tegn i URL[rediger kilde]

Foreslår at vi prøver å begrense bruk av særnorske tegn (æ,ø,å) i URL da dette kan føre til problemer for noen brukere. Retter derfor opp lenken til Språkrådet. Robert Eliassen 6. jul 2007 kl. 09:28 (CEST)

Veranda vs balkong[rediger kilde]

Slottsverandaen er selvsagt ikke en balkong, den hviler på buegangen under seg, og den er ikke en altan, da den er overbygget med slottets søyleoppbårne portico, det som verre er,; er at den strengt tatt ikke er en veranda, siden det ikke er lagt opp til inngang fra innsiden, der er det bare store "franske" vinduer. På 17.mai må slottet sette dit en liten trapp for at folk skal komme seg opp. Det har til og med vært brukt trekasser for at kongefamilien skal komme seg utpå.

Men den tilfredstiller alle kravene til veranda ellers. Manglene til balkong og altan har i tillegg til manglende atkomst slike ting som overbygg, og underbygg som ikke finnes på balkonger.

Fra språkrådet: Ein altan (også kalla ein takterrasse) er ein ikkje overbygd opphaldsplass på eit tak over ein bygning eller eit tilbygg. Altanen er forsynt med rekkverk eller balustrade, eit rekkverk laga av balustrar (av gresk balaustion ’blomster av granatepletreet’), som er korte, utboga søyler i eit trappegelender. Altanen kan òg vere understøtta av søyler eller stolpar. Altan kjem frå italiensk, av latin altus ’høg’.