Diskusjon:Vebjørn Selbekk/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Siste avsnitt[rediger kilde]

Det siste avsnittet som ble lagt til i denne artikkelen 11. mai 2007 er sikkert skrevet i god tro, men jeg mener det må fjernes. Selv om det godt kan hende at det stemmer, fremstår det likevel som ren spekulasjon og synsing. Wikipedia er heller ikke stedet for original forskning. Floyd 11. mai 2007 kl. 22:11 (CEST)[svar]

Meget enig! Takk for varsling. Mvh --MHaugen 11. mai 2007 kl. 22:55 (CEST)[svar]

Katalog over meninger[rediger kilde]

Gjennom en serie redigeringer av Bruker:Ezzex 4.2.2011 har denne biografien blitt tilført en hel katalog over hva Selbekk mener om ditt og datt. Selbekk er avisredaktør, og det er avisredaktørers oppgave å mene mye om mangt. Wikipediabiografier skal generelt ikke være en logg over hva man har ment i avisene til enhver tid (jfr også Stilmanual/Biografier), og slike lister over meninger er enda mindre relevant for avisredaktører. Jeg kommer til å fjerne hele avsnittet i løpet av kort tid, og ellers trimme artikkelen litt mer. --M Haugen 30. jun 2011 kl. 20:28 (CEST)

Kildebelagte opplysninger kan ikke bare fjernes uten videre.--Ezzex 30. jun 2011 kl. 21:22 (CEST)
Dette er ikke en innvending om hvorvidt «opplysningene» er kildebelagt, men om hvorvidt de er objektive, relevante og leksikalske. --M Haugen 30. jun 2011 kl. 21:30 (CEST)
Disse opplysningene er jo relevant for artikkelen. Du mener de ikke er det, mens jeg mener de er det.--Ezzex 30. jun 2011 kl. 21:40 (CEST)
Og jeg har altså begrunnet hvorfor jeg mener at de ikke er det. Du sier at du «mener at de er det».
Har du tenkt å lage lignende avsnitt i artiklene om Arne Blix, Helge Simonnes, Marie Simonsen, Hilde Haugsgjerd og andre norske redaktører også. Antagelig ikke. Dette er en svært selektiv og tilfeldig meningskartlegging, som vi har regler imot.
Dertil: Det som er karakteristisk for de meningene som du har tatt med er at de er svært vanlige innenfor norsk lavkirkelighet, og at de ofte står i motsetning til det som antas å være den alminnelige opinion i Norge. Derfor er det helt forutsigbart og veldig lite oppsiktsvekkende at en norsk lavkirkelig redaktør mener dette. --M Haugen 30. jun 2011 kl. 21:57 (CEST)
Ja, men han har jo et yrke som langt på vei lever av å mene noe som samfunnsmessige saker. Det har jo da en viss relevans å nevne hans standpunkter. De andre du nevner har jo også en del slike ting. Hvis vi ikke skal skrive om slike ting - hva skal vi da skrive om?--Ezzex 30. jun 2011 kl. 22:16 (CEST)