Diskusjon:Vågå-saken

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting den 19. desember 2012, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Atrikkelnavn[rediger kilde]

Jeg mener artikkelen bør omdøpes til Øygard-saken. Det er mer presist. Alternativt Vågå-saken (2012). - Mr. Hill (diskusjon) 20. des 2012 kl. 10:33 (CET)


EnigF.bendik (diskusjon) 20. des 2012 kl. 10:38 (CET)

Øygard-saken er best, saken har lite med Vågå å gjøre som sådan. Det vil også være trist for lokalsamfunnet om denne saken er alt folk vil assosiere med Vågå i fremtiden. Keanu (diskusjon) 20. des 2012 kl. 10:49 (CET)

Saken handler dels om en straffesak mot den daværende ordføreren i Vågå, dels om den politiske diskusjonen om ordførervervet, den har altså to sider. Det som gjør at saken skiller seg ut og er relevant, har fått all medieomtalen osv. er ikke privatpersonen som er tiltalt i seg selv, men at det dreier seg om et høyt politisk verv, og alt handler ikke om Øygard (det var f.eks. helt andre personer som valgte ham til ordfører midt i straffesaken). Det ser ut til at den kalles både Vågå-saken og Øygard-saken, så det er naturlig å ta med begge navnene. Institutt for journalistikk kaller den Vågå-saken[1] og Arbeiderpartiet skriver at saken kalles Vågå-saken[2]. Vågå-saken ser ut som en vanlig måte å navngi slike saker på (jf Bjugn-saken) og er nøytralt og uten unødvendig personfokus. Jeg tror nok belastningen for andre som heter Øygard er vesentlig større om saken ble kjent som Øygard-saken enn for folk som tilfeldigvis bor i Vågå om den fortsetter å være mest kjent som Vågå-saken, og folk i Bjugn og andre steder lever jo med navn som Bjugn-saken osv. Hvis vi skulle kalle den Vågå-saken (2012) måtte det være fordi vi hadde artikler om andre saker kjent som Vågå-saken, finnes det andre slike saker? Sveinkros (diskusjon) 20. des 2012 kl. 12:06 (CET)

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen[rediger kilde]

Jeg mener det er relevant å ha med en setning om dette, da det har vært bredt omtalt i media og er kildebelagt. Det er en del av hvordan Øygard ser på saken:

"Øygard annonserte tidlig i prosessen at han vil klage Norge inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg for å få Norge dømt for brudd på menneskerettighetene dersom han blir dømt i straffesaken."[3]

Sveinkros (diskusjon) 20. des 2012 kl. 12:14 (CET)

WP er ikke talerør for verken Øygard eller hans motstandere eller noen andre. Det du beskriver har ikke relevans for leksikon. Vil man skrive utfyllende om en sak er kanskje en blogg et bedre egnet sted. Keanu (diskusjon) 20. des 2012 kl. 12:38 (CET)
Godt poeng Keanu trekker frem her - artikkelen skal være en leksikalsk fremstilling, ikke journalistisk. - Mr. Hill (diskusjon) 20. des 2012 kl. 12:49 (CET)
Selv om jeg ikke liker måten å argumentere på, må jeg si meg enig med Keanu her. Dersom klagen blir en realitet, kan det bli leksikonstoff. Til dess, er det partsinnlegg.
Saken har vært den store stygge ulvesaken i norsk presse så mye og lenge, at det er uunngåelig at der ikke blir en omtale også her - men den bør ikke inneholde mye mere enn «fakta» slik de er fremlagt i dommen, som jo er anket. Å omtale uavsluttede rettssaker er i seg selv en uting som strengt tatt ikke burde forekomme. Altfor mye kan se anderledes ut senere, mens det som er i artikkelhistorikken stort sett er åpent. --Bjørn som tegner (diskusjon) 20. des 2012 kl. 13:00 (CET)

Problematisk innledning[rediger kilde]

I innledningen står det at "..Rune Øygard ble siktet for seksuelle overgrep mot barn". Jeg synes dette blir drøyt. Jenta var vel i tenårene. Når en person er siktet for overgrep mot barn så vil de fleste tenke på en pedofil som har seksuelt utnyttet mindre barn.--80.213.19.134 20. des 2012 kl. 15:54 (CET)

Han ble siktet, senere dømt i tingretten, for overtredelse av straffeloven § 195 og § 196 som gjelder seksuell omgang med barn under henholdsvis 14 og 16 år (hun var 13 da det første overgrepet han ble dømt for i tingretten skal ha skjedd), som er de bestemmelsene som finnes om seksuelle overgrep mot barn i straffeloven. I norsk strafferett er seksuell omgang med person under 14 år den mest alvorlige formen for seksuelle overgrep mot barn. Seksuell omgang med person under 16 år er også straffbar, men med lavere strafferamme. Det har ikke noen juridisk betydning om barnet er 8, 9, 10 eller 13 år i forhold til § 195, grensen går ved 14 år. Sveinkros (diskusjon) 20. des 2012 kl. 20:36 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vågå-saken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. aug. 2017 kl. 15:05 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vågå-saken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. apr. 2018 kl. 21:53 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Vågå-saken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. apr. 2019 kl. 03:33 (CEST)[svar]