Diskusjon:Tyttebærkrigen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Begrunnelse[rediger kilde]

Hva med en begrunnelse? Hvorfor skulle Sverige invaderes? Slik den står nå kan man mistenke at det er en tulletekst! --Finn Bjørklid 27. nov 2005 kl.18:16 (UTC)

Hele felttoget var et tullete påfunn? De skulle stoppe svenskenes angrep på Russland. Noen får skrive noe mer fornuftig! Og joda, navnet på felttoget er riktig. Og estimatene på falne er også noenlunde korrekt. Minner om Asterix og Romerne. :p
Jeblad 27. nov 2005 kl.18:43 (UTC)

Ordbruk[rediger kilde]

Merkelig ordbruk her, gett («invaderte», «invadrende» og «invadanter»)! Burde kanskje endres til nordmenn og svensker?? Øystein Liland 11. des 2005 kl.15:42 (UTC)

Invaderende er de som invaderer, mens invaderte er de som blir invadert. Det er helt grei norsk. Ordet invadanter stusser jeg imidlertid over. Jeg skjønner hva ordet skal bety, men jeg er ikke sikker på om ordet finnes i noen ordbok. Uansett mener jeg det kan erstattes av invaderende. –Peter J. Acklam 27. jan 2006 kl.11:43 (UTC)

Størrelse på de norske styrkene[rediger kilde]

Infoboksen angir 7500 mann mens man i teksten opererer med 10 000. Hva er det korrekte antallet?

Ville ikke gå til krig mot slektninger[rediger kilde]

Jeg kan ikke bekrefte dette, men jeg har hørt at det var mange i troppene som hadde slekt på begge sider av grensen, og at de derfor ikke var særlig interessert i å gå til krig mot sine brødre. Da var det langt bedre å plukke tyttebær. Hadde vært artig å se noen kilder på dette, dog. --KEBman (diskusjon) 26. mai 2016 kl. 09:50 (CEST)[svar]