Diskusjon:Tynnklient

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Et par små motsetninger i denne beskrivelsen(?):

  • Program vs Maskin
  • Først defineres tynnklient som en datamaskin i et nettverk med en bestemt arkitektur
  • Deretter defineres det som et program eller en innretning
---> Det bør gå klarere fram at det kan være begge deler uten at det ene slår ihjel det andre, måten som teksten er bygget opp på oppfyller ikke pkt 1 i The_perfect_article fullt ut.
  • Sitat: - Kort sagt så gjør tynnklienten mesteparten av prosesseringen på en sentral server. Delvis selvmotsigende.
---> Forslag til alternativ formulering:
«Kort sagt så foregår presentasjon av data i tynnklienten, mens mesteparten av dataprosesseringen foregår på en eller flere andre maskiner i systemet»

Synes også at det bør gå klarere fram at tynnklient som program har et formål å støtte windows-basert brukergrensesnitt på en lokal brukermaskin, mens all annen prosessering foregår på en eller flere maskiner som er «remote» til brukeren, i en eller flere prosesser. Et annet poeng med tynnklient er at den ikke laster ned programvaren den kjører. I kontrast til en nettverksmaskin som laster ned programvare fra en sentral server.

Jeg lar være å oppdatere i artikkelen fordi dette er stoff som det ikke finnes omforente oppfatninger om, eller skrevne definisjoner. Det kan være lurt å konferere med anerkjente tekstbøker om distribuerte systemer for å finne definisjoner selv om heller ikke forfattere av ulike bøker er helt samkjørte. Dette er heller ikke lett å beskrive på norsk språk. --80.202.34.62 20. apr 2005 kl.10:39 (UTC)

Det er bare å gå i gang og redigere! Du får mest sannsynlig ros for det, og ikke ris :) Bjarte 20. apr 2005 kl.10:52 (UTC)
Jeg tok inn noen av forslagene dine. Resten kan du jo legge inn selv! :) Harald Hansen 20. apr 2005 kl.12:29 (UTC)


Ikke skriv PC, det kan også brukes på andre datamaskiner. `[rediger kilde]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Tynnklient. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2017 kl. 21:29 (CEST)[svar]